Тринкијери пред Звезду: Права утакмица против тешког ривала

Тренер кошаркаша Партизана Андреа Тринкијери рекао је да очекује праву и тешку утакмица 18. кола АБА лиге против Црвене звезде. Меч између кошаркаша Црвене звезде и Партизана игра се у понедељак од 18 сати у дворани "Александар Николић".

"Не могу да причам о дербију, а да на сто не ставим и Виртус, јер је специфична ситуација. Две велике утакмице, важне утакмице, у три дана. У та три дана, путовање, тренинг, тактичка припрема... Обе утакмице су веома важне и не гледамо никакву калкулацију. Да се штедимо... То није наш циљ и не треба тако играти ове утакмице јер онда показујеш неке слабости. На папиру би се рекло да је ова утакмица важнија за Звезду него за нас, али се ја не слажем са тиме. Свака утакмица, сваки бод, свака акција у АБА лиги је вазна за све, за плеј-оф... Ми морамо играти јако чврсто", рекао је Тринкијери новинарима пред тренинг у хали "Александар Николић".

У првом овосезонским дербију у регионалној лиги славио је Партизан, а Тринкијери истиче да је у тиму вечитог ривала направљено доста промена.

"Звезда се много променила, два нова играча, врло искусан тренер. Пантер и Штимац су очигледно донели нешто ново. Звезда за мене није екипа која је изгубила три последње утакмице у Евролиги у овом тешком формату. Они су за мене екипа која је добила Армани и која је добила Асвел након што су имали минус 20. Очекујем праву утакмицу, против тешког, тешког противника", поручио је Тринкијери.

Капитен црно-белих Новица Величковић истиче да ће нејгов тим покушати да из дербија изађе као победник.

"Да се не понаваљам сто пута, дерби је утакмица где нема фаворита. Можда благи део пребацимо на њих јер су домаћини, али ниједан дерби до сада који сам играо није био исти. Очекује нас тешка утакмица, један тежак период за нас је у току. Дарушафака, Звезда, Виртус, Будућност... Имали смо времена од среде да се регенеришемо и припремимо, али не значи много ни то што су они играли у петак. Гледаћемо да пружимо што бољу партију и да из меча изађемо као победници. Дерби је прича ове земље и овог града и нама пуно значи у борби за прво место пред плеј-оф", истакао је Величковић.

Меч између кошаркаша Црвене звезде и Партизана игра се у понедељак од 18 сати у дворани "Александар Николић".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 17. август 2024.
37° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару