Владе Ђуровић: Јокић и Мелоун у репрезентацији су добитна комбинација

Искусни кошаркашки стручњак Владе Ђуровић, гостујући у Јутарњем програму, говорио је о репрезентацији Србије, Николи Јокићу, Мајку Мелоуну, Игору Кокошкову, Алену Смаилагићу...

Један од најцењенијих српских кошаркашких тренера, Владе Ђуровић, био је гост Јутарњег програма РТС-а.

Владе, да прокоментаришемо мало и причу о Алену Смајлагићу. Колико је за вас изненађење то што је потпуно необичним путем стигао до НБА лиге?

"Ја сам чуо за њега када је играо за Беко. Чуо сам да има један добар клинац али га никада нисам видео. ОКК је сарађивао с Беком и клуб је познат да одлично ради са младим играчима. Мени се чини да било боље да је имао једну међустаницу као што је имао Јокић. Мислим да је имао срећу јер су двојица главних играча Голден стејта повређени, а Кевин Дурент је отишао тако да се отвоио простор за њега. Тренер га убацује и прича доста о њему али стално имају у виду да га пошаљу у развојну лигу да се још кали".

Ален је у Америку отишао пре него што је постао пунолетан. Да ли је његов таленат примећен и у Србији, пре него што је отишао?

"То је ствар процене. Клубови су пропустили играча који би оставио неки траг у њиховом клубу а тек онда отишао у НБА. Чујем да је вредан и такви момци, ако имају таленат, не могу да пропадну".

До краја месеца, требало би да буде објављен списак кандидата за репрезентацију, који ће учествовати у квалификацијама за Европско првенство. Биће то прва акција у којој је селектр Игор Кокошков. Да ли очекујете исте играче који су били и у квалификацијама за Светско првенство? Јер поново не може да се рачуна на играче из Евролиге и НБА лиге

"Саки нови тренер када дође мора нешто да промени, да узме неког кога нико није очекеивао. Брине ме што је Јокић изјавио да неће играти за репрезентацију, што би била катастрофа јер је он играч око кога све треба да се врти. Јокић и Богдановић треба да буду стожери и око њих да се окреће читава концепција наш кошарке у нареднм годинама. Они неће бити шефови, то је Тоодосић, који је апсолутни лидер, али око њих двојице треба да се прави концепција".

Већ недељу дана је главна кошаркашка вест да ће тренер Денвера Мајкл Мелоун бити на клупи Србије.

"Речено је да ће доћи Мајк Мелоун. То је изванредан потез. Он воли Србију, изванредан је и добар тренер. Он са просечном екипом, као што је Денвер, је у врху Запада. Јокић га обожава а он обожава Јокића и то би била добитна комбинација. Када би два НБА тренера, Кокошков и Мелун, седели на клупи Србије, постојао би један велики респект код судија".

Рекли сте да би Јокић требало да буде другачији. Како мислите?

"Очигледно је било да је био веома незадовољан у Кини. Играо је мало, ниједну утакмицу није почео у првој постави и то му је сигурно сметало, био је нервозан. Са Мелоуном би било другачије, он га зна и припремао би га за сваку утакмицу посебно".

Чујемо и поједине коментаре да можда није било потреба да долази један Американац, НБА стратег, кад и Србија има позната и призната имена кошарке?

"Није тај Мелоун бољи стратег него Жељко Обрадовић, Дуда Ивковић или Божа Маљковић. Он нема ни толико искуства, али је то медијски јако добро и поготово је добро због Јокића. Србија да би добијала утакмице Јокић мора да игра добро. Не потцењујем нити једног другог играча али он мора да даје пуно кошева да би смо ми победђивали".

Хоћемо ли се пласирати на Олимпијске игре? Како вама изгледа квалификациона група која се игра у Београду?

"Држава и Савез су учинили све да имамо квалификације овде и надам се да ће то проћи добро. Међутим, ако се не буду одазвали сви играчи, неће бити лако. За нашу кошарку и нашу земљу била би трагедија да се не квалификујемо".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 18. август 2024.
38° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару