Двајт је поново Супермен и Супермен је поново Двајт

Центар Лос Анђелес лејкерса Двајт Хауард учествоваће на такмичењу у закуцавањима на предстојећем "Ол-стар" викенду у Чикагу. Можда још важнија вест за "Супермена" је да се доказао и искупио за претходни мандат у дресу Лејкерса, па су "језераши" његов уговор конвертовали у загарантовани.

"Супермен је у згради", чувена је реченица Кенија Смита, која је описала Двајтов наступ на "Ол-стару" у Њу Орлеансу сада већ давне 2008. године.

Хауард је приредио шоу како закуцавањима, тако презентацијом и неизбежном харизмом којом зрачи.

НБА публика 12 година касније моћи ће поново да ужива у поменутим Двајтовим атрибутима, пошто ће центар Лејкерса учествовати на "Ол-стар" догађај у Чикагу, преноси новинар Атлетика Шемс Шaранија.

Иако списак учесника још увек није званичан, амерички медији спекулишу да би Двајту друштво у такмичењу у закуцавањима правили Зек Лавин, Дерик Џоунс и Џа Морент.

Поред вести о повратку на "Ол-стар" викенд, Хауард доноси још једну лепу вест, а то је да ће Лос Анђелес лејкерси учинити његов уговор загарантованим.

Двајт је на почетку сезоне, жељан доказивања управи "језераша", потписао незагарантован, ветерански минималан уговор.

То је значило да уколико буду незадовољни, Лејкерси могу да његов уговор у сваком тренутку раскину, а да играчу не исплате новац.

У међувремену Хауард је одушевио управу и навијаче прослављене НБА франшизе, које је у првом мандату и на врхунцу каријере разочарао.

Двајтова улога ове сезоне доста се разликује од оне 2012. године, што је и логично, јер амерички центар има 34 године.

Ове сезоне бележи у просеку седам поена и седам скокова за мање од 19 минута на паркету. Уз то Хауард предводи лигу у проценту шута из игре са високих 74 одсто, а пети је најбољи блокер са једном и по блокадом по мечу. Иако утакмице почиње са клупе, Двајт Лејкерсима енергијом и искуством доноси веома квалитетне партије у лимитираном времену.

Почетком недеље, Двајт је уписао 13.000. поен, 2000. блокаду и 1000. украдену лопту у НБА каријери, учинак којим могу да се похвале још само Карим Абдул-Џабар, Роберт Периш, Хаким Олајџувон, Кевин Гарнет и Тим Данкан.

За разлику од првог боравка у Калифорнији, развио је одличну конекцију са звездом тима Леброном Џејмсом, који га је назвао "једним од најбољих саиграча са којим је играо". Чак је придобио и симпатије Шакила О'Нила, који га због крађе надимка "Супермен", а потом и лоших партија, поготово у дресу Лејкерса, није подносио.

Такође, промењен је однос са навијачима и управом, који су му опростили лоше наступе, а чији је у међувремену постао миљеник.

Навијачи Лејкерса и љубитељи НБА широм света тренутно су послали око 70 хиљада гласова да се Хауард нађе на "Ол-стар" утакмици, чиме се центар нашао на десетом месту на Западној конференцији по броју гласова.

Лејкерси након 36 утакмица имају скор од 29 победа и седам пораза, чиме заузимају прво место на Западу. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 19. август 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару