Брукс: Када је било најважније биле смо најјаче

Капитен кошаркашица Србије Јелена Брукс, после победе над Белгијом и пласмана у четврфинале Европског првенства, рекла је да је меч био тежак. Она је посебну захвалност исказала и зрењанинској публици чија је подршка била изузетно важна за победу. Србију сада чека пауза до 4. јула када ће се играти меч четврфинала са бољим из дуела Летонија-Шведска.

"Много је било тешко. Први пут да пролазимо и са поразом и са победом. У првом полувремену су се оне опустиле, али је у паузи било: 'Људи, идемо у четвртфинале ако победимо'. И у последњим минутима када је било најважније, тада смо биле најјаче", рекла је Брукс која се пред новинарима појавила са сином Матеом у наручју.

Брукс је посебну захвалност исказала и зрењанинској публици.

"Очито да волимо драму. Публика нам је помогла да се вратимо и да остваримо победу на крају. Захваљујем се свима који су дошли да нас подрже у Зрењанину, било нам је дивно. Надам се да ћемо још неки пут доћи овде, да одиграмо квалификације или неки пријатељски меч. Стварно смо уживале", рекла је Брукс.

Она се осврнула на последњи напад који је селекција Србије бранила, а Невена Јовановић "украла" лопту.

"Селектор Марина Маљковић само рекла да се узме, 'украде' лопта и Неца је то урадила на њен рођендан. И ово је била победа за њу".

После те украдене лопте Брукс је погодила тројку са центра.

"Јутрос сам баш пред утакмицу коментарисала како се сваки пут на тренингу такмичимо и ниједном нисмо погодиле. Ето, погодиле смо када је било потребно да забиберимо победу. Треба нам одмор стварно, преморене смо и мислим да ће нам пријати пауза. Пратићемо мечеве доигравања и идемо најјаче у четвртфиналу", рекла је Брукс.

Србију сада чека пауза до 4. јула када ће се играти меч четврфинала са бољим из дуела Летонија-Шведска.

"Ритмом који ми играмо, одговара нам што ћемо имати паузу три дана. Стварно играмо јаким ритмом 40 минута и да бисмо тако одиграле четвртфинале, пријаће нам предах. Припремићемо се и за наредног ривала као и за претходна три. Наша игра је најбитнија, не гледамо њих, ми смо најбитније. Ако одиграмо у нашем ритму, неће бити никакве дилеме", закључила је Брукс.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару