НБА лето је почело раније, Конли у Јути

Пар дана након што се сазнало да ће Ентони Дејвис каријеру наставити у Лос Анђелес Лејкерсима, у НБА лиги се десила још једна замена односно трејд. Мајк Конли, доскорашњи и дугогодишњи кошаркаш Мемфис гризлијса иде у редове Јуте џеза.

Конли је већ годинама најбољи кошаркаш Мемфиса, али је у прошле две сезоне изразио жељу за променом средине.

Након што су се релативно лако одрекли Марка Гасола, Мемфис је одлучио да екипу напусти и Мајк Конли, чиме се потпуно променио имиџ екипе.

Плејмејкер Конли је отишао пут Јуте, у замену за Кајла Корвера, Џеја Краудера, Грејсона Алена и 23. пика са драфта који се одржава у четвртак.

Чињеница је да су обе екипе прошле добро у трејду.

Мемфис се одрекао 31-годишњег играча са великом платом да би заузврат довео солидне искусне играче улоге какви су Корвер и Краудер, али и младог, атрактивног играча у успону Алена, као и пика на драфту. Гризлији ће "кључеве екипе" препустити другом пику на драфту којег поседују, а највероватније ће то бити Џа Морант, једна од великих нада америчке кошарке.

Јута са друге стране је успела да доведе Конлија, једног од бољих плејмејкера лиге, којег ће упарити са Донованом Мичелом и Рудијем Гобером. Неизвесна ће бити судбина Рикија Рубија, који је слободан агент, док ће Данте Ексум, талентовани кошаркаш из Аустралије имати одличног ментора и саиграча на истој позицији.

 

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 21. јун 2024.
27° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије