Олимпијакос бољи од Ефеса, Реал „раставио“ Барсу

Кошаркаши Ефеса претрпели су пораз у Атини од Олимпијакоса (88:81) у мечу 12. кола Евролиге, а одличне игре пружили су српски кошаркаши Василије Мицић и Никола Милутинов. Реал је савладао Барселону са 92:65. Победе забележили Фенербахче и Басконија.

Најефикаснији у победничком тиму био је Аксел Тупан са 19 поена, а Никола Милутинов је био на прагу "дабл-дабл" учинка.

Некадашњи кошаркаш Партизана је убацио 15 поена и имао девет ухваћених лопти.

Најбољи у пораженој екипи је био Василије Мицић са 24 поена и шест асистенција. Мицићев потез је без дилеме најлепши на мечу, када је у завршници меча закуцао преко Ледеја за 79:79.

У Москви су се састали ЦСКА и Химки, а домаћи тим је био бољи, резултатом 88:74.

Данијел Хекет је био најефикаснији са 14 поена међу "армејцима", Серхио Родригез је додао 12.

Стефан Марковић је предводио госте са 18 поена, а Малколм Томас је додао 15.

Реал је на свом терену у "Ел класику" надиграо Барселону резултатом 92:65. Победом Реал је осао на деоби другог места са ЦСКА са скором од десет победа и два пораза, док је Барселона седма на табели са шест тријумфа у сезони.

Најефикаснији у победничком тиму био је Томкинс са 17 поена, њега су пратили Рендолф са 16, Керол са 15 и Таварес са 12. У екипи Барселоне само два „расположена" играча Ертел са 16 поена, и само још један двоцифреним учинком Пангос који је забележио 11 поена.

У наредном колу Реал  дочекује Панатенаикос, а Барселона Олимпијакос.

Фенербахче савладао Армани са 92:85. Сјајну партију пружио је Марко Гудурић. Фенер је новом победом задржао лидерску позицију са 11 победа и само једним поразом, а Армани је шести на табели са половичним учинком - шест победа и шест пораза.

Гудурић је предводио своју екипу са 20 поена за 23 минута на паркету. Весели је додао 17 поена, Ловерњ 15, а Датоме 10. У тиму домаћина најефикаснији је био Џејмс са 31 поеном, али није могао сам. Мицов је постигао осам поена, Недовић није играо због повреде.

Наредно коло доноси дуеле Фенербахче - ЦСКА Москва и Милано - Бајерн.

Басконија је савладала Макаби у Тел Авиву са 81:79. Гости су тако забележили пету победу у сезони и тренутно су на 11. месту. Макаби је остао на три победе и претпоследњи је на табели.

Најефикаснији у победничком тиму био је Шенгелија са 20 поена. Џенинг је постигао 15, а Хилијард 15. У пораженом тиму Вилбекин и Кане су постигли по 13, а Обрајант и Тиус по 12.

У 13. колу Басконија гостује код Гранд Канарије, а Макаби дочекује Химки.

 

 

 

 

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару