Звезда убедљиво савладала Морнар

Кошаркаши Црвене звезде савладали су на свом паркету екипу Морнара са 104:71 у мечу осмог кола АБА лиге. Звезда је победом задржала прву позицију и максималан учинак у првенству.

Обе екипе су офанзивно веома расположено отвориле меч. Гости из Бара су били веома прецизни у шуту за три поена, на шта је домаћин имао спреман одговор у виду поена Берона, Лазића и Фајеа.

Уз нешто бољу одбрану у пар везаних поседа и поене на другој страни, Звезда прву деоницу завршава са седам поена предности (23:16).

Бољу одбрану Звезда је наставила да игра у другој четвртини, што је резултовало лаким поенима у транзицији. Морнар је имао великих потешкоћа да дође до поена. Црвено-бели су наставили са добрим протоком лопте у нападу, па је предност достизала и 18 поена у корист домаћина. Морнар је и у другој деоници убацио 16 поена, док је Звезда 27. (50:32).

У трећој четвртини се гледао се револверашки обрачун Волера са једне и Берона са друге стране. Морнар је успео на крилима поменутог Волера да смањи дефицит на десет поена, али је Звезда успела да исконтролише налете гостију и поврати предност на 16, са колико се завршила трећа четвртина.

У последњој четвртини Звезда је повећавала предност, без проблема приводила меч крају, па су већи број минута добили играчи који нису имали до сада током сезоне. Највећа предност износила је 104:71 у последњем минуту меча.

Најефикаснији у Звезди био је Били Берон са 18 поена, Мајкл Оџо додао је 16, а Душан Ристић 14. У тиму Морнара набољи су били Американци Волер и Браун са по 19 поена.

Након осам одиграних мечева, Звезда има исто толико победа и једина је екипа са максималним учинком. Морнар је уписао свој шести пораз и налази се на зачељу табеле.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару