Крупан корак европске кошарке, организован синдикат играча

На иницијативу од недавно пензионисаног словеначког кошаркаша Боштјана Нахбара, направљен је велики корак европске кошарке оснивањем Незанивсног синдиката играча Евролиге (ЕЛПА)

"Током последњих шест месеци имао сам много разговора са играчима. Да видим да ли постоји жеља да се оснује таква организација. А она постоји. Играчи су изразили велику жељу да креирају платформу која ће ујединити њихов глас. Синдикат ће водити сами играчи. Они ће одредити којим ће се током кретати све и ко ће бити председник", рекао је Нахбар на конференцији у Београду.

"Мој циљ је био да се оснује организација која ће унапредити каријере евролигашких играча, која ће бранити њихова права и која ће радити за њих током и после њихових каријера", додао је Нахбар.

ЕЛПА је наишла на огромну подршку играча, у којој су предњачили Датоме и Хајнс, али су речи хвале за ту организацију имали и активни и пензионисани кошаркаши свих тимова Евролиге, попут: Калинића, Џејмса, Вијтлера, Дангубића, Штимца, Ракочевића, Вајта, Рола, Бурусиса и многих других.

"Ово је важан дан. Историјски дан за евролигашке играче. Изузетно важно за нас је да се појавимо као група, као уједињена сила која би водила наш глас и борила се за права играча", изјавио је центар ЦСКА Кајл Хајнс.

"Било је потребно време да се играчи уједине и да се све уради како би пројекат био још бољи. Идеје су узнете на сто и ујединили смо се. Битно је да сви знају шта је жеља играча. Осетио сам да је потребна оваква организација током прозора за ФИБА Светско првенство. Као играч Евролиге, нисам могао да играм за репрезентацију и нисам могао ни да изнесем своје мишљење. Тада сам осетио да би заједнички глас свих нас требао да се чује", рекао је крилни играч Фенербахчеа Ђиђи Датоме.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи