Убедљив пораз Звезде у Истанбулу

Кошаркаши Црвене звезде поражени су на гостовању у Истанбулу од екипе Фенербахчеа са 82:56, у оквиру 13. кола Евролиге. Наредни меч црвено-бели играју у четвртак против Панатинаикоса у Београду.

Најефикаснији у редовима Црвене звезде били су Добрић са 15, Рочести са девет и Лесор са седам поена.

Фенер су до победе предводили Весели са 15 и Вонамејкер и Датоме са по 13 постигнутих поена.

Звезда је у почетку играла веома добро како дефанзивно, тако и офанзивно, али од тренутка када је Обрадовић затражио тајм-аут како би пресекао Звездин ритам и увео другачију поставу у игру, Звезда није успела да оствари резултатску равнотежу и одбије налете Фенера.

Великих проблема црвено-бели су имали у нападу, па су тако у првој четвртини постигли 11, у трећој девет и у последњој 14 поена. 

Фенербахче је користио сваки пропуст у Звездиној одбрани и искусно одржавао и повећавао разлику. 

Након 13 одиграних мечева, Звезда има скор од пет победа и осам пораза, док је Фенер забележио девет победа и четири пораза.

Наредни меч црвено бели играју у четвртак у Београду против Панатинаикоса, док Фенер иде у Тел Авив на гостовање код Макабија. 

Овако је протекао меч:

20:27 – Крај меча, убедљива победа Фенербахчеа – 82:56.

20.07 – Завршена је трећа четвртина, Фенербахче води са 62:42. Звезда је поново одиграла веома лошу пре свега нападачку четвртину у којој је постигла девет поена. Црвено-бели су у прва четири минута треће деонице дозволили серију Фенера од 6:0, актуелни шампион Евролиге се у тим моментима одвојио на 14 поена предности, а потом до краја четвртине увећао разлику на 20 поена.

19.48 – Настављен је меч, први посед у другом полувремену има екипа Црвене звезде.

19.31 – Завршено је прво полувреме у Истанбулу, након којег Фенербахче води са 41:33. Најефикаснији у Турској екипи су Весели са десет, Датоме са осам и Нанали са седам поена. У редовима Црвене звезде најрасположенији су Рочести са девет, Добрић са осам и Фелдин са шест постигнутих поена.

Већи број поена виђен је у другој деоници, Звезда је појачала у нападу и успела да постигне двоструко више поена неголи у првој четвртини, али Фенербахче успева да дође до лаких поена којима одржава предност. 

19.05 – Након прве четвртине Фенербахче води са 17:11. Звезда је боље ушла у меч, успорила његов темпо и јаком и чврстом одбраном на једној, а лаким поенима на другој страни имала предност – 9:4. Жељко Обрадовић је реаговао тајм-аутом и увођењем Веселог и Датомеа убрзао ритам и дошао до предности коју је до краја четвртине повећавао. 

18.45 – Почео је меч у Улкер арени, први посед на мечу има екипа Црвене звезде.

18.30 – Кошаркаш Црвене звезде Перо Антић добио је овације домаћих навијача када је изашао на загревање у Улкер арени, у којој је претходних година бранио боје Фенербахчеа. Меч ускоро почиње.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи