Читај ми!

Одличан деби Чанка, Партизан се распуцао против МЗТ-а

Партизан – МЗТ 112:94. Ненад чанак успешно је дебитовао на клупи Партизана, пошто су црно-бели у мечу 12. кола Јадранске лиге на свом терену савладали екипу МЗТ-а. Андрић бројао до 29 поена, дабл-дабл Вилијамс-Госа. Партизан у првом полувремену постигао 69 поена.

Ако се по јутру дан познаје, Ненад Чанак ће обрадовати навијаче Партизана. У првом мечу на клупи црно-белих, некадашњи помоћник Александра Џикића забележио је победу, и то не било какву – Партизан је савладао МЗТ са 112:94.

Већ средином прве четвртине било је јасно да играчи Партизана имају већи мотив од противника, о квалитету је вероватно излишно и говорити.

За разлику од неких претходних мечева, "искочили" су играчи за које се знало да су талентовани, али до сада нису пружали партије какве од њих очекује армија навијача црно-белих.

Прво полувреме обележио је Александар Аранитовић, који је погодио пет тројки и наговестио да су проблеми са повредама прошлост, а да би некада један од најталентованијих кадета Европе могао да буде важан шраф у Чанковој поставци игре.

Друго полувреме протекло је у знаку Михајла Андрића, који је такође постигао пет тројки и меч завршио са фантастичних 29 поена.

Ако се томе додају учинци Вилијамс-Госа (12 поена, десет асистенција), Милера (17 поена, шест асистенција), као и одличне роле Новице Величковића и Марка Пецарског, јасно је да Партизан тимском игром може много више него што је показао у досадашњем делу сезоне.

Гости су "запретили" само у другом делу треће деонице, када су предност домаћих, која је у једном тренутку износила 32 поена, смањили на 15-ак, серијом тројки.

У једном тренутку изгледало је као да ће црно-бели успети да оборе рекорд такмичења по броју датих поена (122 поена Задра против Босне), али је у финишу меча опао темпо игре, а чини се да су домаћи и били задовољни високим вођством. 

Партизан је меч завршио са одличним процентима шута (за два поена 75%, за три 54%), што би могло да радује екипу пред наставак такмичења.

Треба истаћи и да су играчи Партизана на терен истрчали у мајицама са ликом Хариса Бркића, јер се јуче навршило 17 година од трагичне смрти једног великог човека и кошаркаша.  

Партизан је забележио шесту победу у АБА лиги, уз исто толико пораза, и тренутно је на четвртом месту, које води у плеј-оф.

Овако је протекао меч у Београду: 

20.41 – Крај меча, Партизан је савладао екипу МЗТ-а са 112:94. 

20.33 – Средина игре у последњој деоници, Партизан води 105:83.

Црно-бели су већ почетком последње четвртине стигли до "стотке", па сада само одрађују посао у утакмици која је одавно резултатски решена.

Андрић наставља да "решета" противнички кош, стигао је до 29 поена (тројке 5/7). 

20.23 – После три четвртине, Партизан води са 88:70.

Имали су црно-бели више од 30 поена предности, али су посустали у финишу трећег дела, што МЗТ користи и серијом тројки смањује резултат.

Андрић најефикаснији у домаћем тиму са 18 поена, Аранитовић је додао 17, Милер 13, Вилијамс-Гос 12, а Величковић 11. На другој страни, убедљиво најефикаснији је Трајковиски, док су по девет поена погодили Павличевић, Соколов, Лалић и Стојановиски. 

20.12 – Средина игре у трећој четвртини, Партизан води 82:54.

Настављају црно-бели где су стали у првом полувремену, сада се распуцао Андрић, који је стигао до 16 поена. Партизан и даље одлично шутира за три поена (11/17) и чува убедљиву предност из првог дела. 

20.03 – Настављен је меч. 

19.48 – Полувреме, Партизан води 69:42.

Невероватно полувреме за црно-беле, на крилима Александра Аранитовића који је постигао 17 поена (тројке 5/6) и Вилијамс-Госа (12 поена и седам асистенција). Милер је додао 11 поена, Величковић и Андрић по осам.

Партизан тројке шутира 8/12, слободна бацања 17/18. Црно-бели су забележили чак 14 асистенција, уз само три изгубљене лопте. 

19.34 – Средина игре у другој четвртини, Партизан води 50:32.

Наставља Партизан да пуни кош противника, распуцао се Аранитовић са 11 поена (тројке 3/3). Вилијамс-Гос је на осам, Пецарски и Андрић постигли су по седам поена. 

19.24 – После прве четвртине, Партизан води против МЗТ-а са 32:19.

Одлична нападачка игра црно-белих у првих десет минута. Домаћи тројке шутирају 5/6, што је, уз велики број слободних бацања, главни разлог убедљивог вођства.

Вилијамс-Гос има осам пеона и четири асистенције, Аранитовић шест, Величковић пет поена. На другој страни Лалић и Спасојевић постигли су по пет. 

19.12 – Средина игре у првој четвртини, Партизан води 15:14.

Гости су боље ушли у меч, повели са 8:2, али црно-бели се тројкама Аранитовића и Вилијамс.Госа враћају у игру и стижу до предности. 

19.00 – Почео је меч у Београду.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 26. јун 2024.
22° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару