Саша Дончић: Србија никада није питала за Луку

Отац Луке Дончића је рекао да нико из Кошаркашког савеза Србије никада није са њим ступио у контакт у вези са играњем младе звезде Реала за репрезентацију Србије. Саша Дончић очекује финале Евробаскета између Србије и Словеније.

Лука Дончић је једна од највећих звезда европске кошарке. Играч који још није напунио 19 година, један је од главних играча мадридског Реала, а стручњаци му предвиђају блиставу будућност.

Његов отац Саша, некада и сам одличан кошаркаш, рекао је за Моцартспорт да нико из Кошаркашког савеза Србије није с њим ступио у контакт у вези са играњем Луке за "орлове".

"Никада! Никада, нико није звао, контактирао... Сада верујем да би сви волели да игра за све репрезентације, то је нормално. Слична прича била је и са Гораном Драгићем, али нас никада нико није звао", каже Саша Дончић.

Саша је годинама играо за словеначке тимове, па је и мали Лука каријеру почео у Олимпији. Многи му предвиђају фантастичну каријеру, а једно од питања је и да ли је Лука већ спреман за НБА.

"Он ће у НБА отићи кад-тад. А да ли ће добити праву шансу, то ћемо и видети. Било шта сада да се прича, погрешно је. Има он огроман потенцијал, а на њему је да види колико може. Хајде да то кажемо овако – он има огроман потенцијал и небо му је лимит. С друге стране, једно је бити топ проспект, а друго топ играч. Ту је велика разлика. Е сад, колико ће он искористити простора, видећемо. Треба имати мало и среће, да се неке ситнице поклопе ", сматра Саша Дончић.

Дончић старији сматра да је српски стручњак Игор Кокошков веома заслужан за "препород" словеначке кошарке.

"Најјачи тренери у Европи су српски тренери, такође међу најјачима на свету. Хвала богу што је тако и мени је много драго због тога. Да можемо сви да учимо од њих, а ето конкретно – ми сви учимо од Кокошкова. Словеначки кошаркашки савез је довео одличног стручњака", каже Дончић и наставља:

"У екипи увек треба имати неколико играча са искуством, лидере и праву хемију у тиму, како би се сви појединци сложили у једну фантастичну целину. Главни члан који повезује цео овај тим управо је Игор Кокошков. Унео је другачију енергију у тим, размишљање. Нема глупости, калкулација, види се да немају никаквог страха пред ривалима, ма ко то био, што је мени сасвим у реду. Менталитет тима се мења, гради се победнички дух. Оно што је мени изузетно важно – Кокошков је са овим тимом направио невероватну хемију."

Дончић каже да је до сада гледао само једну утакмицу репрезентације Србије на Евробаскету, али и поред тога сматра да су "орлови" међу главним кандидатима за највиши пласман.

"Знамо да Србија има велики пех са повредама, огроман број играча фали, цела прва петорка практично, а укупно бар осам играча. Али сада се види колика је Србија кошаркашка нација, јер и поред тога што фали осам играча, практично првих осам играча, ти си и даље у ужој конкуренцији за медаљу. Играју одличну, тимску кошарку, Богдан Богдановић је израстао у правог лидера и нећу измислити топлу воду кад то кажем. Целе сезоне је феноменалан и ту нема дилеме", рекао је Дончић.

Дончић има главне фаворите за медаље, а то су Србија, Словенија, Шпанија и Летонија, а на питање ко ће играти у финалу, кратко је одговорио: "Словенија и Србија! Видећете!"

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
8° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи