Грузија изненадила "орлове"

Кошаркаши Грузије савладали су репрезентацију Србије са 68:65 у другом мечу на Акрополис купу у Атини.

Грузија је победила тројком Дуде Санадзеа. После тога Богдан Богдановић је искористио једно од два слободна бацња, а шут за победу у последњим секундама промашио је Владимир Лучић.

Најефикаснији у редовима изабраника Александра Ђорђевића били су Марјановић са 19 и Богдановић са 15 постигнутих поена.

У првом колу на Акрополис купу Србија је победила Италију са 73:65, а Грузија је била боља од Грчке са 72:71.

У трећем колу, у петак од 20 часова, Србија ће играти против домаћина Грчке. 

Најрасположенији у новом изненађењу Грузије били су Шенгелија са 21 и Санадзе са 10 постигнутих поена. 

Ток меча:

19.43 – Крај меча, Грузија је савладала Србију са 68:66.

Грузија је направила још једно изненађење на Акрополис купу. Као и у мечу са Грчком, Грузини се нису предавали иако су имали заостатак у последњој четвртини. Тројкама су успели да сустигну ту предност, а потом и поведу минут пре краја меча. Србија је имала напад за изједначење или победу, али је Лучић промашио шут за победу. 

19.15 – Завршена је трећа деоница резултатом 55:50 за Србију.

Изабраници Александра Ђорђевића су се тргли у трећој деоници и поново, пре свега добром одбраном, а потом и са више креације у нападу, дошли и до предности од осам поена, да би у последњу четвртину ушли са пет поена предности. 

18.54 – Почело је друго полувреме.

18.38 – Завршено је прво полувреме резултатом 36:36.

Друга четвртина протекла је у знаку Грузије, која је имала неколико серија од 9:0 и 6:0 и успела да минут пре краја првог полувремена сустигне предност Србије, а онда дође и до минималне предности. Поенима Бирчевића у последњој секунди репрезентација Србије је дошла до изједначења. Најефикаснији у редовима репрезентације Србије су Марјановић са десет и Богдановић са девет постигнутих поена. 

18.09 – Завршена је прва четвртина резултатом 20:15.

Одлично је репрезентације Србије отворила меч агресивном и чврстом одбраном пре свега на Шермандинију и Шенгелији, а контрола дефанзивног скока је отворила простор за лаке поене у транзицији. Грузија је у првих шест минута игре постигла само два поена, али је успела да се тројкама у завршници прве деонице резултатски врати у меч. Прву четвртину обележили су расположени Богдан Богдановић и Бобан Марјановић са по шест поена.

17.45 – Почео је меч у "Оака арени".

"Орлови" и даље не знају за пораз у припремном периоду. Свих шест утакмица су добили, и са истим циљем улазе у меч са Грузијом.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи