Ђорђевић: Утакмица какву смо желели

Селектор кошаркашке репрезентације Србије Александар Ђорђевић рекао је да је утакмица против Црне Горе била баш онаква какву је прижељкивао.

Србија је освојила турнир "Трофеј Београда", пошто је победила и на другој утакмици на турниру.

"Ова утакмица је била онаква смо тражили, желили. Права борбена... Било је приметно да је меч против Грчке оставио мало трага на мој тим. Прву четвррину играли смо спуштених руку, противник је успео да наметне ритам", рекао је Ђорђевић новинарима после утакмице у хали "Александар Николић".

"Екипа Црне Горе је млада, у напону снаге, у другој години рада су са својим селектором. Ми смо ипак успели да подигнемо ниво игре у другој четвртини, да заиграмо одбрану са добром енергијом, а не само да мислимо да ћемо нападом да решимо", рекао је селектор.

Он је навео да је на утакмици није наступило седам играча из прошлогодишњег састсва са Олимпијских игара, али да су "остали момци показали прави борбени дух".

"Ова утакмица ће нам добро доћи да анализирамо ствари. Показали смо озбиљност", оценио је он.

Ђорђевић је похвалио Милана Мачвана што је одлучио да игра и поред тога што је имао тепературу.

Селектор је открио да је Николу Калинића одморио због болова у леђима који га муче још од прошле сезоне, као и да Милош Теодосић има болове у листу.

"На сву срећу није ништа озбиљније. Имао је данас терапију, али мора да мирује од пет до седам дана", објаснио је Ђорђевић.

Селектор Црне Горе Богдан Тањевић рекао је у шали да је задовољан освојеним трећим местом на турниру "Трофеј Београда".

"Морам да будем задовољан освојеном бронзаном медаљом у оваквој конкуренцији", рекао је Тањевић новинарима уз осмех.

Црна Гора заузела је треће место на турниру, пошто су поражени и од Грчке и од Србије.

"Можда могу да будем чак и задовољнији вечерашњим дуелом, јер је Србија знатно јачи противник. Нама је корисно да се састанемо са оваквим противницима, да видимо где смо и шта смо", рекао је Тањевић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
29° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи