Србија освојила "Трофеј Београда"

Кошаркашка репрезентација Србије освојила је турнир "Трофеј Београда", пошто је победила Црну Гору у другој утакмици са 82:71 (19:24, 27:13, 18:18, 18:16).

Србију је до победе предводио Богдан Богдановић са 25 поена, док је Стефан Бирчевић додао 15. У Црној Гори се истакао Бојан Дубљевић са 13, а по десет постигли су Никола Вучевић и Немања Ђуришић.

Селектор Србије Александар Ђорђевић у тим није уврстио Николу Калинића, као ни Милоша Теодосића, Мирослава Радуљицу, Марка Симоновића и Немању Недовића.

Утакмица против Црне Горе у пуној хали "Александар Николић" била је знатно неизвеснија него против Грчке.

Црна Гора пружила је јачи отопор, а чак је и после прве четвртине имала предност од пет поена - 24:19. Екипа Богдана Тањевића била је пре свега расположена у шуту за три поена, који им је и донео предност, али и нешто лошија одбрана Србије.

Ђорђевићев тим је до средине друге четвртине био у заостатку, али онда су кренули у серију коју су предводили расположени Стефан Бирчевић и Богдан Богдановић.

Чвршћом одбраном и добром игром у нападу Србија је стигла до преокрета и на полувремену је водила са 46:37.

Богдановић и Стефан Јовић су на почетку треће четвртине довели Србију до двоцифрене предности и повукли је ка победи.

Црна Гора је ипак успела да смањи заостатак и након тројке Бојана Дубљевића дође на три поена заостатка - 58:55 на минут и по пре краја треће четвртине.

Србија је успела да одбије налет Црногораца, Богдановић и пожртвовани Лазић су покренули "орлове" који су серијом 6:0 дошли до предности од 64:55.

Последња деоница донела је велику борбу, али Србија је успела да надигра Црну Гору, пре свега добром игром Бобана Марјановића под кошем, али и расположеним Бирчевићем и на крају дође до убедљивог тријумфа.

За најкориснијег играча турнира проглашен је Богдан Богдановић.

Овако је протекао меч:

22.40 - Крај меча, тријумф Србије 82:71.

22.22 - На крају треће четвртине, Србија води резултатом 64:55.

22.05 - Настављен је меч.

21.45 - На полувремену, Србија води резултатом 46:37.

21.20 - Црна Гора има предност после прве деонице - 24:19, Ивановић је погодио тројку уз звук сирене, што је била шеста тројка Црногораца.

21.03 - Почео је меч између Србије и Црне Горе.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
31° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи