Звезда победила Мегу у узбудљивом мечу

Кошаркаши Црвене звезде савладали су екипу Мега Лекса са 89:85 у оквиру четвртог кола Супер лиге Србије и тако задржали максималан учинак.

Најефикаснији у редовима црвено-белих били су Дангубић са 16 и Бјелица са 15 постигнутих поена, док су по 11 додали Волтерс и Симоновић.

Најрасположенији у редовима гостију били су Лешић са 21, Ребић са 14, док су по 13 постигли Новак и Јарамаз.

Био је ово још један у низу занимљивих и неизвесних мечева које су одиграле ове две екипе.

Екипа Црвене звезде наступила је у ослабљеном саставу, пошто због повреда нису играли Стефан Јовић и Чарлс Џенкинс, што је Мега у првом делу делимично искористила.

Прво полувреме у дворани "Александар Николић" пред око 800 гледалаца протекло је у лаганом ритму.

Готово током свих 20 минута играло се кош за кош, а највећу предност црвено-бели имали су у финишу прве четвртине, када је Бранко Лазић поентирао за три поена и одвео свој тим на плус шест – 18:12. 

Тренер Меге Дејан Милојевић реаговао је тајм-аутом, после ког је Мега одговорила серијом од 7:0 и тако на крају прве четвртине водила са 19:18.

Звезда је у завршници прве и на почетку друге четвртине била у серији од три минута без коша, коју је прекину Марко Гудурић тројком у другом минуту друге деонице за вођство од 21:19.

Мега је највише захваљујући Сави Лешићу, који је носио свој тим, остала у игри, а чак и у завршницу друге четвртине ушла са вођством од 32:28.

Црвено-бели успели су да одговоре мино-серијом од 4:0 и поново дођу до изједначења, али је тим из Сремске Митровице на полувреме ипак успео да оде са вођством од 38:36.

Домаћин је на почетку другог полувремена затворио прилазе кошу, што је Меги знатно отежало организацију напада, али су гости ипак успевали да дођу до поена и то претежно са линије за слободна бацања.

Средином треће четвртине заиграло се у знатно брже ритму и од тог тренутка Звезда је постепено почела да преузима иницијативу. Нејтан Волтерс је пронашао нападачки ритам, почео је да погађа и проиграва саиграче, што црвено-белима у финишу те четвртине донело преокрет.

На почетку четврте деонице добра одбрана је Огњену Добрићу донела лаке поене, а потом је и Немања Дангубић уз звук сирене погодио за три поена, те још један напад завршио закуцавањем за 65:58.

Тренер Меге Дејан Милојевић је већ у трећем минуту последње деонице искористио други тајм-аут, што је његовом тиму донело резултат. Јован Новак је са линије за слободна бацања успео да прекине серију Звезде, међутим, Дангубић је одмах на другој страни погодио за три поена.

Деловало је у тим тренуцима да ће Звезда лако привести меч крају, али су Никола Ребић са пет везаних поена и Новак са линије за слободна бацања одржали Мегу у игри – 72:71.

Завршница сусрета протекла је у веома напетој атмосфери, у којој се боље снашао домаћин.

Прво је на два и по минута до краја сусрета Бјелица поентирао за два уз додатно слободно бацање за 79:75, али је на другој страни тројку вратио Лешић.

Звезда је преко Волтерса дошла до 81:78, а онда је Лазић са линије за слободна бацања поново довео црвено-беле до плус четири, пошто је друго слободно бацање промашио.

У последњи минут Мега је ушла са само пола коша заостатка, пошто је Ребић погодио за три поена, али то је било све што је тим из Сремске Митровице пружио на овом мечу.

Лазић је поново отишао на линију за слободна бацања, али је овога пута оба пута био прецизан и тако практично решио дуел. 

Црвено-бели су новом победом остали једини непоражени тим након четири одиграна меча, док је екипа Меге четвртопласирана са две победе и два пораза.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару