Торонто и Клиперси изједначили, Чикаго незадржив

Кошаркаши Чикага су и у другој утакмици прве рунде плеј-офа на гостовању убедљиво надиграли тим Бостона са 111:97 и повели са 2:0, док су Торонто и ЛА клиперси искористили предност домаћих терена и после победа над Милвокијем са 106:100, односно Јутом са 99:91 дошли до изједначења.

Чикаго је други пут у два дана стигао до изненађујуће победе на гостовању против најбоље екипе Истока у регуларном току сезоне.

Тим из Илиноиса је до тријумфа предводио Џими Батлер са 22 поена, уз по осам скокова и асистенција, док је Двејн Вејд такође постигао 22, а Ражону Ронду недостајао је један скок да оствари "трипл-дабл", пошто је имао 11 поена, девет ухваћених лопти и 14 асистенција.
У екипи Бостона Ајзеја Томас поново је био најефикаснији с 20 поена, док Џеи Краудер убацио 16.

Серија се сада сели у Чикаго, па тако Булси имају прилику да на свом терену изборе пласман у полуфинале Источне конференције.

Торонто је у првом мечу вечери победио Милвоки са 106:100 у другој утакмици и тако стигао до изједначења у четвртфиналној серији плеј-офа НБА лиге.

Канадски тим је током већег дела утакмице био у предности, али је Милвоки на два минута пре краја стигао до изједначења и потом имао прилику да дође до још једног брејка, али се Торонто извукао и дошао до 1:1.

Најефикаснији у победничком тиму био је Демар Дероузан са 23 поена, један мање убацио је Кајл Лаури, док је Серж Ибака убацио 16, а Јонас Валанчијунас имао је "дабл-дабл" од по 10 поена и скокова.

У екипи Милвокија Јанис Антетокоунмпо убацио је 24 поена, уз 15 скокова, док је Крис Мидлтон постигао 20, а Грег Монро 18.

Милвоки ће у наредна два меча бити домаћин, а следећи сусрет играће се у ноћи између четвртка и петка.

Лос Анђелес клиперси такође су стигли до изједначења у четвртфиналној серији плеј-офа. Они су на свом паркету надиграли Јуту са 99:91.

Тим из Калифорније до победе је предводио Блејк Грифин је имао 24 поена, док је Крис Пол постигао 21, уз 10 асистенција, а Деандре Џордан додао је 18, уз 15 скокова.

У екипи Јуте истакао се Гордон Хејворд са 20 поена, док су Дерик Фејворс и Џо Џонсон убацили по 13.

Јута ће бити домаћин наредног сусрета који је на програму у ноћи између петка и суботе.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару