Тренер Мемфиса љут на судије: Одузели су нам шансу

Тренер Мемфиса Дејвид Физдејл оштро је критиковао судије у поразу његових кошаркаша од Сан Антонија, у другој утакмици првог кола плеј-офа Западне конференције у НБА лиги.

Мемфис је ноћас изгубио на гостујућем терену од Сан Антонија са 82:96, па сада губи са 0:2 у првом колу плеј-офа.

Физдејл је рекао да судије Дени Крофорд, Родни Мот и Бил Спунер његовој екипи "нису дали шансу" да изједначи у серији на 1:1.

Он је на конференцији за новинаре прво рекао да ће "попити чашу вина у авиону" и анализирати утакмицу, али се ипак предомислио и уз повишени тон у двоминутној изјави критиковао судије, ударио шаком у сто и напустио конференцију.

"Било је лоше суђење. Зек Рендолф није имао ниједно слободно бацање, али је Кавај Леонард неко имао 19", рекао је Физдејл.

Леонард је био непогрешив са линије за слободна бацања, а утакмицу је завршио са 37 поена. Мемфис је током утакмице имао 15 слободних бацања а Сан Антонио 32, иако су Гризлиси имали 35 покушаја из рекета, 17 више од Спурса.

"Ја нисам човек бројки, али то ми се не чини у реду", додао је тренер Мемфиса.

Мемфис је у четвртој четвртини стигао на четири поена заостатка, 71:75, али је Сан Антонио "тројкама " Тонија Паркера и Пау Гасола успео да се "одлепи".

"Мислим да је био прекршај сваки пут када сам био на линији пенала. Мемфис је физички тим и на мене сваки играч иде телом. Мислим да сам урадио нешто и да су судије на то обраћале пажњу и због чега сам одлазио на линију", рекао је Леонард.

Судије Крофорд, Спунер и Мот су током каријера до сада судили више од 400 утакмица у плеј-офу, а сваки од њих је у НБА лиги дуже од 20 година.

"Кавај је имао више слободних бацања него наша екипа, објасните ми то. Наши играчи не уживају поштовање које заслужују, пошто Мајк Конли 'не полуди', он има стила и само игра утакмице. Али нећу их пустити да нас третирају на овај начин. Знам да (тренер Сан Атонија Грег Попович) има педигре, а да сам ја млади почетник, али нећу ово дозволити. Ово је неприхватљиво, ово је било непрофесионало. Моји играчи су се борили у утакмици и заслужили право да остану у игри, а они нам чак нису ни дали шансу за то", рекао је Физдејл, да би након тога устао, ударио шаком о сто и напустио салу за конференције.

Четвртфинала серија се сада сели у Мемфис, где ће бити одигране трећа и четврта утакмица. Наредни дуел на програму је у четвртак.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару