Велика тројка Кливленда прејака за Индијану, Спарси на 2:0

Кошаркаши Кливленд кавалирса победили су у другој утакмици прве рунде плеј-офа Источне конференције екипу Индијане као домаћини са 117:111. Након прве две утакмице серије, Кливленд води са 2:0. Исту предност на Западу има и Сан Антонио против Мемфиса, након победе од 96:82.

Најефикаснији у победи актуелног шампиона НБА лиге био је трио Џејмс–Ирвинг–Лав, који је комбиновано постигао 89 поенa. Ирвинг је постигао 37, Џејмс је имао 25 поена, десет скокова и седам асистенција, док је Лав забележио 27 поена и 11 скокова.

У гостујућем тиму, најистакнутији били су Џорџ са 32 поена, осам ухваћених лопти и седам асистенција, као и Тиг са 23 постигнута поена. 

Кливленд је победом повео са 2:0 у серији и одбранио предност домаћег терена.

Индијана је утакмицу отворила са доста више енергије и на крилима Џорџа успела да боље уђе у меч и стекне предност над Кливлендом.

Кавалирси су постепено појачавали темпо и успели да одговоре пре свега преко одличног Џејмса, који је осим постигнутих поена, разигравао саиграче, истакао се скоковима и помагао у дефанзиви са две блокаде.

Друга четвртина била је у знаку браниоца трофеја, екипе Кливленда, која је солидном одбраном и шутом за три поена дошла до предности од 13 поена.

У моментима када је Џејмс био на клупи, лидерску палицу преузимао је Кајри Ирвинг, који је на тренутке био незаустављив у игри један на један против Тига.

Ипак, Индијана је консолидовала редове и успела да смањи разлику до одласка на паузу на "само" пет поена. 

Кливленд је у трећој четвртини остао без Џеј-Ар Смита, који се повредио, али га је на сјајан начин заменио Шамперт, који је одлично играо одбрану у дуелу са Џорџем, а у нападу погађао отворене шутеве. Индијана је покушала да се у игру врати преко Елиса и Тарнера, али је Кливленд успео да одбије те нападе.

Пресудан моменат утакмице десио се средином треће четвртине, када је Кевин Лав у неколико наврата потпуно доминирао у дуелу против знатно нижег Ленса Стивенсона. Лав је постигао 10 везаних поена у трећој четвртини, натеравши Стивенсона да направи четири личне грешке. Резултат свега тога била је предност која је у једном тренутку износила 19 поена у корист Кливленда.

Индијана је "оживела" у последњој деоници меча и серијом од 7:0 пришла на девет поена заостатка, Ирвинг је поново преузео лидерску улогу и са седам везаних поена вратио предност Кливленда на 15 поена.

Пејсерси се нису предавали и тимском игром и одличном одбраном успели су да се приближе на седам поена дефицита. 

Кливленд је био прецизан с линије за слободна бацања и тако успео да мирно приведе меч крају.

Серија се, након две победе Кливленда код куће, сели у Индијанаполис. 

Са истом предношћу као и шампион, на пут у Мемфис кренуће и Сан Антонио спарси, који су и у другом мечу четвртфиналне серије славили победу од 96:82. 

Предвођени сјајним Кавајем Ленардом, који је забележио 37 поена и 11 скокова, играчи Грега Поповича гостима су дозволили само једно вођство на почетку, а сами су имали предност од чак 26 кошева.

Ипак, да нису без разлога у доигравању Гризлиси су показали када су пришли на само минус четири (75:71) на десет минута до краја, али више од тога нису могли.

Већ поменутом Ленарду највећу помоћ пружио је Паркер са 15 кошева, док је у пораженој екипи Мајк Конли имао 24 поена, а Зек Рендолф 18, уз десет скокова.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару