Човић: Заслужили смо да постанемо државни пројекат

Председник црвено-белих Небојша Човић рекао је да тим може да се распрода, јер играчи имају вредност, или да се сачува уз подршку, коју је Звезда заслужила. Обе опције су ту – или ће се стварати нова екипа или ће се са истим тимом кренути у нове успехе.

Црвена звезда је освојила други и најзначнији трофеј ове сезоне – титулу АБА лиге, која је уједно и улазница за Евролигу. Председник троструког узастопног освајача Јадрана Небојша Човић честитао је екипи успех на паркету, а потом у разговору са новинарима изнео своју оцену тог резултата као и целокупне сезоне.

Председник Звезде је конкретно говорио и о будућности овог тима, за који је рекао да може да остане на окупу, под условом да Звезда добије помоћ државе.

"Моји први утисак је да смо ове године направили засада велики посао. Изврсно добро смо репрезентовали и земљу, и град, и српску кошарку – и у Евролиги и у регионалном такмичењу. Показали смо велику доминацију, а то је резултат континуираног и вишегодишњег рада. Заслужили смо, без обзира на то шта ко причао и шта ко рекао, да од овог тренутка стварно постанемо државни пројекат, у смислу следеће сезоне. Не мислим да је ово нешто што би био врхунац Црвене звезде и сигуран сам да можемо да направимо и више. Кад то кажем, мислим наравно на Евролигу".

Уз констатацију да је трећи тријумф у финалној серији против Цедевите донео црвено-белима још једну годину у најјачем такмичењу, Човић је изјавио:

"Желео бих да се Звезда у тој Евролиги подигне за још један степеник, а нарочито јер се у Београду игра Фајнал-фор 2018. Звезда је ове године морално и кошаркашки заслужила да буде у најбољих осам, али су се умешале неке више силе, а када је тако, онда добијете одређену поруку, прихватите је и треба да будете мудри да је схватите и да се спремите за следећу сезону".

Звезда ће од вечерас конкретније моћи да планира следећу такмичарску годину, а први човек црвено-белих рекао је да ће у том процесу бити разматрана два могућа концепта. Према Човићевим речима, то су – очување актуелног играчког и тренерског састава, под условом да стигне тражена помоћ, или распродаја играча.

"Тим може да се сачува ако добијемо подршку. Ово не причам да бих кукао већ зато што сам реалан. После свих резултата и свега што смо издржали и појединачно, и лично и породично, нема разлога да не кажем то гласно. Други модел су трансфери играча, ови играчи вреде и може да се прави нови тим, али мислим да то није пут континуитета. Треба сачувати и тим и стручни штаб, а знате какве смо фазе ниподаштавања и неповерења прошли. Увек сам истицао да не може да сване пре јутра, а као што знате од 2011. године лако може да се види да смо сваке сезоне ишли степеник више, па чак и ове године, у новом формату Евролиге, у којем имам доживљај да смо у осам (најбољих)".

Човић је додао и да су обе наведене опције "отворене".

"Са друге стране, постоји и други концепт, а то је правити нов тим за следећу сезону, на финансијској основи садашњег тима. То значи трансфере играча, који имају вредност. Видећемо, отворене су обе могућности, али понављам да смо огромним радом и трудом, као и свиме што смо уложили, и заслужили да постанемо баш оно што нам узвикују годинама, то јест да постанемо државни пројекат. Немам ништа против да и други када направе овакве резултате добију помоћ државе, јер је ово изванредно репрезентовање државе, града и српског спорта... Ми знамо да радимо и то смо и показали, а морам да додам да смо успели да санирамо и ЖКК Црвена звезда, који је освојио и Куп и првенство Србије. Знам да је Србија таква да не воли успех, али шта да радимо. Ово није вече за мрзитеље Звезде", додао је председник црвено-белих.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару