Мршић: Боља екипа је заслужено освојила АБА лигу

Тренер кошаркаша Цедевите Вељко Мршић рекао је вечерас да је Црвена звезда заслужено освојила трофеј у Јадранској лиги и истакао да су црвено-бели "издоминирали" у финалу.

"Нема шта да се прича. Боља екипа је заслужено освојила АБА лигу. Више су показали, а и током целе сезоне су показали највише од свих. У овом финалу су издоминирали", рекао је Мршић после утакмице.

Кошаркаши Црвене звезде вечерас су трећи пут узастопно освојили трофеј у Јадранској лиги, пошто су у финалној серији регионалног такмичења победили Цедевиту са 3:0. Црвено-бели су у четвртак увече у трећој утакмици у Загребу тријумфовали са 77:61 (22:18, 24:21, 19:9, 12:13).

"Видела се разлика између екипе која игра Евролигу на врхунском нивоу и нас. Ми то нисмо успели да испратимо. Нисмо имали континуитет. Они су физички супериорнији и брже су се опорављали. Имају више играча који могу из дана у дан да играју на врхунском нивоу. Честитам Звезди на титули", рекао је Мршић.

Тренер Цедевите је навео да се надао да његова екипа може да искористи неиграње Стефана Јовића.

"Али и нама су недостајали Рајан Боутрајт и Марко Араповић. Прво Боутрајт јер је то играч који може да игра добро из дана у дан, а и Марко због атлетицизма на позицији четворке. Нисмо то успели да надокнадимо, иако смо у серији имали на располагању десеторицу играча. Данас нам се повредио и Џејмс у првом полувремену и тешко је одговорити на овакву физичку екипу, која игра врхунски", рекао је Мршић.

Капитен Цедевите Миро Билан честитао је Звезди на сјајној сезони и сјајно одиграном плеј-офу.

"Била је то потпуно заслужена победа и то је то од мене. Било је неких тренутака током утакмица кад је изгледало да не можемо ништа. Није било лако. Стварно је некад кад те они угурају у свој ритам јако тешко играти против њих. Не само нама, него, видели сте то ове године у Европи, и пуно бољим екипама од нас. Једноставно су нас надиграли и то је то", рекао је Билан.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару