Радоњић: Задовољство је огромно, испуњен главни циљ

Тренер кошаркаша Црвене звезде Дејан Радоњић рекао је вечерас да је задовољан што је његова екипа испунила главни циљ у сезони освајањем Јадранске лиге. Поново смо у Евролиги и из много разлога то је приоритетни моменат за нас, објаснио је Радоњић.

"Пре свега задовољство је огромно што смо дошли до онога што је био циљ, а то је освајање Јадранске лиге. На почетку сезоне сасвим природно смо рекли да је то нешто што је кључно, као што је било и претходних. Победом у Јадранској лиги поново смо у Евролиги и из много разлога је то без дилеме приоритетни моменат за нас", рекао је Радоњић за телевизију Арена спорт.

Кошаркаши Црвене звезде вечерас су трећи пут узастопно освојили трофеј у Јадранској лиги, пошто су у финалној серији регионалног такмичења победили Цедевиту са 3:0.

"Серија је била у веома напорном и тешком ритму. Било је потребно да се добро припремимо за финалну серију. Добро смо је почели, одбранили смо домаћи терен са 2:0. Било је бојазни да учешће у Евролиги може лоше да се пренесе у неким тренуцима на Јадранску лигу, али били смо довољно квалитетни, обезбедили смо домаћи терен, сачували га и дошли у Загреб спремни да играмо", рекао је Радоњић.

Црвено-бели су у трећој утакмици у Загребу тријумфовали са 77:61 (22:18, 24:21, 19:9, 12:13).

"Играли смо такмичарски добро меч. Можда је било неких грешака у првом делу, када је Цедевита долазила до лаких поена, али успели смо да створимо разлику, контролисали смо ситуацију и на крају победили", рекао је Радоњић.

Капитен Звезде Лука Митровић рекао је да је срећан што је његова екипа потврдила доминацију и у плеј-офу.

"Читаве сезоне смо били доминантни, а то смо потврдили и у плеј-офу. Одиграли смо квалитетно, иако нисмо имали (Стефана) Јовића, који је био наш најбољи играч ове сезоне. Успели смо да се стиснемо, надоместимо његов изостанак и на крају помало изненађујуће славили у финалу овим резултатом", рекао је он.

Звезда је сезону у регионалном такмичењу завршила са 30 победа и само два пораза.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
29° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару