Звезда одбранила титулу у АБА лиги!

Кошаркаши Црвене звезде и трећу годину заредом освојили су шампионски прстен у АБА лиги, пошто су и у трећем мечу финалне серије савладали екипу Цедевите, овога пута у Загребу, резултатом 77:61. Овом победом и освојеним трофејом, клуб са Малог Калемегдана је обезбедио наступ у Евролиги и наредне сезоне.

Меч у загребачком Дому спортова протекао је потпуно у знаку црвено-белих, а домаћи играчи су само накратко у другој четвртини запретили новом-старом шампиону регионалног такмичења.

Сјајну утакмицу из другог плана одиграо је Дион Томпсон, који је унео сјајну енергију и правио много проблема играчима Цедевите под оба коша.

На крају, на свом конту имао је 14 поена и четири скока, уз индекс корисности 24!

Највећу подршку имао је од Симоновића (13), Џенкинса (осам поена и чак осам асистенција) и Волтерса са 13.

Код домаћина бољи од осталих био је Катић са 12 кошева, док је Џејмс додао девет поена.

Звезда је овом победом и освајањем АБА лиге обезбедила још једну Евролигашку сезону и нове кошаркашке сепктакле у главном граду Србије.

Ток меча: 

20.40 – Крај утакмице, Звезда је победила Цедевиту са 77:60. Завршних десет минута обележила је рутинска игра Београђана, који нису дозволили домаћем тиму ни да помисли да може да се врати и угрози њихову шампионску прославу.

20.22 – Након тридесет минута, Звезда и даље у предности – 65:48. Веома агресивно су изабраници Дејана Радоњић отворили наставак и, ношени поенима играча из другог плана (Лазић и Томпсон) и касније Џенкинса, успели да се додатно "одлепе". Домаћинима је стало вечерас главно оружје, шут за три поена, па су проблеми у нападу бивали све већи... 

19.45 – Полувреме у загребачком Дому спортова, Звезда има предност од седам поена – 46:39. Захваљујући одличном шуту за три поена (60 одсто), Цедевита је успела да дође у вођство од 33:30, али је тада уследила серија Београђана од 13:0, у којој је украденим лоптама и асистенцијама доминирао Џенкинс, а врло добру ролу имао је и помало заборављени Дион Томпсон са шест поена. 

19.20 – Завршена је прва четвртина, Звезда има предност од 22:18. Црвено-бели су одлично ушли у меч серијом од 8:0, у којој је тројку погодио расположени Митровић. С друге стране, Билан брзо добија два фуала. Ипак, преко Луке Бабића и његове две тројке домаћи тим се враћа у меч, и успева да задржи прикључак до краја првог квартала.

19.00 – Почео је меч у Загребу...

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
29° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару