Јокић и Марјановић дабл-дабловима затворили сезону

Српски центри Никола Јокић и Бобан Марјановић поново су својим играма засенили љубитеље НБА лиге. У последњем колу регуларне сезоне, Јокић је имао сјајан учинак од 29 поена, 16 ухваћених лопти, осам асистенција и пет блокада у победи Денвера над Оклахомом од 111:105. Бобан Марјановић је постигао 14 поена, на шта је додао 11 скокова и три блокаде у поразу Детроита од Орланда са 113:109.

Јокић се феноменалном партијом реванширао Оклахоми за пораз од пре два дана. 

Сомборац је једну од најбољих партија пружао у последњем мечу сезоне, постигавши 29 поена, 16 скокова, осам асистенција и имао импресивних пет блокада, што му је рекорд каријере. 

Две асистенције су му недостајале за нови трипл-дабл учинак, али ће Никола као и организација Нагетса бити презадовољни његовим учинком на овом мечу као и у целој сезони.

Да је ова победа значила доста Денверу, говори и потез тренера Мелоуна. Он је Јокића држао на терену чак 40. минута, како би имали што веће шансе да импресивну годину заврше победом над једним од бољих тимова лиге.

Уз сјајног Николу, који је постигао 29 поена, Денвер су до победе још водили и Мари са 27 и Бизли са 17 постигнутих поена.  

Најефикаснији у гостујућој екипи били су Гибсон и Грент са 13 и Кантер са 12 постигнутих поена. 

Денвер је сезону завршио на деветом месту западне конференције са 40 победа из 82 одигране утакмице, победом мање од Портланда, који је прошао у наредну фазу такмичења. 

Оклахома је регуларан део сезоне завршила на шестом месту, са 47 победа.

У другом мечу у коме је Србија имала представника, Бобан Марјановић је провео 20 минута на терену у тесном поразу Детроита од Орланда 113:109.

Марјановић је још једном забележио дабл-дабл учинак и поново био један од најзапаженијих играча своје екипе.

Уз проценат шута од 50 одсто, Марјановић је постигао 14 поена, ухватио 11 лопти и имао три блокаде.

Био је кључни играч повратка Детроита, који је губио и са преко 20 поена у једном периоду утакмице.  

Још једном је српски центар одлично искористио минуте које му је поверио тренер Пистонса, с обзиром да се екипа није пласирала у доигравање.

Изванредним играма, Бобан је према наводима медија, а и речима тренера Ван Гандија, заслужио знатно већу минутажу и улогу у тиму наредне године.  

Уз одличног Марјановића, најрасположенији у редовима Детроита били су Калдвел-Поуп и Смит са 20 поена, као и Булок са 17 постигнутих поена.

У победи домаћина, најефикаснији били су Гордон са 32 и Пејтон са 21 постигнутим поеном.

Детроит је сезону завршио на десетом месту, са 37 победа, док је Орландо 13. са 29 победа.

 

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
29° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару