Звезда силовита, са 2:0 одлази у Загреб

Кошаркаши Црвене звезде савладали су Цедевиту са 84:73 у другом мечу финалне серије и са предношћу од 2:0 одлазе у Загреб. Звезда силовита у првом полувремену, у другом црвено-бели одржавали предност. Рајан Боутрајт играо за Цедевиту, па обновио повреду задње ложе. Трећи меч игра се у четвртак у Загребу (19.00).

Кошаркаши Црвене звезде повели су са 2:0 против загребачке Цедевите у финалу плеј-офа Јадранске лиге, пошто су у Београду победили са 84:73 (29:18, 28:16, 15:16, 12:23).

Најефикаснији у екипи Звезде био је Чарлс Џенкинс са 16 поена, седам скокова и четири асистенције, Нејт Волтерс постигао је 14, а Немања Дангубић 12 поена.

У екипи Цедевите најефикаснији је био Миро Билан са 12 поена, док је Рашар Џејмс додао 11, а по 10 Рајан Боутрајт и Џејмс Шурна.

Звезда је, за разлику од јучерашње утакмице, у овај дуел ушла знатно боље, иако није било реализације прва два напада.

Екипа Дејана Радоњића на почетку утакмице играла је чврсто у одбрани, а на другој страни била је шутерски расположена и већ после два минута имала је предност од 5:0.

Загрепчани су на данашњој утакмици могли да рачунају на Рајана Боутрајта, који је већ на старту показао да је један од најважнијих играча Цедевите. Након добре одбране Дангубића, он је погодио тројку преко руке кошаркаша Звезде у последњој секунди напада за 7:9.

Црвено-бели су од тог тренутка заиграли још боље, Дангубић се разиграо и са осам поена у првој деоници предводио је свој тим, а четвртину је поенима уз звук сирене окончао "тројком" Гудурић за 29:18.

Цедевита у другој четвртини није имала решења за Звездину игру, али и поред тога Мирза Бегић је направио неспортску, а потом је и помоћни тренер Ђанмарко Поцеко добио техничку због приговора.

Капитен Звезде Лука Митровић разиграо се у другој четвртини и у три везана напада је поентирао, од тога две "тројке". Гости никако нису успевали да ухвате ритам, а екипа Дејана Радоњића је чврстом одбраном долазила до честих контри и лаких поена.

Црвено-бели су после 20 минута игре водили са 57:34, а као и у првој деоници, поново је Гудурић био прецизан са дистанце уз звук сирене.

Цедевита је нешто боље ушла у друго полувреме, серијом 10:2 смањила је заостатак на 15 поена заостатка, али тим тренера Вељка Мршића, који је и на овом мечу суспендован, није имао снаге за више.

Додатни проблем за екипу Цедевите била је и повреда Рајана Боутрајта у финишу треће деонице, који се у једном контранападу само ухватио за задњу ложу и потом легао поред терена.

Навијачи Звезде су Боутрајта поздравили аплаузом док га је лекарски тим Цедевите износио са терена.

Звезда је средином последње деонице била у малом паду, Цедевита је серијом 12:3 пришла на 11 поена заостатка, али је тим ка победи повукао Волтерс са пет везаних поена, а потом и проигравањем за Кузмића. Црвено-бели су затим сигурном игром до краја меча одржали предност.

Серија се игра на три победе, а наредна утакмица на програму је у четвртак од 19 часова у Загребу и, ако Звезда победи, одбраниће шампионску титулу.

Овако је протекао меч:

20.15 – Крај, Црвена звезда – Цедевита 84:73.

Успели су гости у финишу меча драстично да смање предност Звезде, чија победа нити у једном тренутку није долазила у питање.

Најефикаснији на мечу био је Џенкинс са 16, Волтерс је додао 14 поена. Билан најбољи у Цедевити са 12 поена.

20.03 – Поново Звезда лоше улази у четвртину и постиже само један поен за више од три минута игре. Цедевита покушава да стигне високу предност домаћих, за сада су на "минус 16" – 73:57.

19.54 – После три одигране четвртине, Звезда води са 72:50.

Џенкинс је преузео диригентску палицу, постигао је укупно 14 поена. Билан има 12, Боутрајт 10 поена.

19.51 – Рајан Боутрајт је обновио повреду задње ложе и највероватније неће играти до краја финалне серије.

Звезда се пробудила, све делује много лошије него у првом полувремену, али ни Цедевита не може много тога да погоди, па домаћи одржавају предност.

19.42 – Звезда за четири минута игре у наставку постигла само два поена, Цедевита смањила на 59:44. Радоњић тражи тајм-аут.

19.34 – Настављен је меч.

19.19 – Полувреме, Црвена звезда – Цедевита 57:34.

Марко Гудурић постиже још једну тројку уз звук сирене, за најубедљивију предност на мечу. Дангубић најефикаснији са 11 поена, Митровић, Џенкинс и Гудурић постигли су по 10. Билан најбољи код гостију са осам

Звезда доминира у свим категоријама. Шут фантастичан (тројке 9/16), укупан просек из игре од 65 одсто. Црвено-бели имају 17 скокова и чак 14 асистенција за прво полувреме.

19.02 – Осам поена везао је Лука Митровић, Звезда на средини друге четвртине води са 39:25.

Капитен Црвене звезде најефикаснији је на мечу са 10 поена, Дангубић има осам. На другој страни Билан има шест, Шурна пет.

18.50 – Тројком Гудурића са десет метара, Звезда на први одмор одлази са предношћу од 29:18.

Одлична шутерска деоница за црвено-беле (тројке 4/7), који играју чврсто у одбрани (четири украдене лопте), па не чуди висока предност после 10 минута игре.

18.46 – Одлична игра црвено-белих на почетку меча. Цедевита, и поред игре Боутрајта, делује безидејно у нападу, док домаћи агресивном одбраном стижу до убедљиве предности – 23:14.

18.31 – Почео је меч у хали "Александар Николић".

18.25 – Рајан Боутрајт, вероватно најбољи играч Цедевите ове сезоне, опоравио се од повреде и загрева се пред почетак другог меча. Видећемо да ли ће и колико играти.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
29° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару