Читај ми!

Човић: Велики успех и одлична подлога за оно што следи

Председник кошаркашког клуба Црвена звезда Небојша Човић рекао је да су црвено-бели ове сезоне направили велики успех у Евролиги и додао да је то одлична подлога за оно што следи.

Кошаркаши Црвене звезде нису успели да се пласирају у четвртфинале Евролиге, пошто су изгубили од Дарушафаке са 78:62 у последњем колу лигашког дела такмичења.

Човић је након утакмице у Истанбулу рекао да су Звезди у октобру, на почетку такмичења, прогнозирали две или три победе.

"Да ми је неко причао да ћемо на крају имати 16 победа не бих му веровао, а тек не бих веровао да са 16 победа Звезда не може да прође у Топ 8", рекао је Човић.

"Ово је, међутим, велики успех и одлична подлога за оно што следи јер клуб не постоји једну годину или једну сезону. Честитао сам играчима и стручном штабу, али и свим осталима у клубу који су издржали све са чиме смо се суочавали. Када то кажем мислим на нови формат такмичења који је изузетно напоран, али и на друге ствари о којима ћемо разговарати на крају сезоне", додао је он.

Човић је истакао да је Звезда направила основу за стабилан евролигашки клуб какав, како сматра, и треба да буде.

"Што се тиче наступа у Евролиги, не желим да причам ни о регуларности, ни о судијама, а о томе добро причају неки тренери, на пример један који ради у Немачкој", рекао је он.

Нови формат Евролиге са чак 30 кола је новина, која је донела огроман број утакмица, и то врло квалитетних, али и неизвесност. Завршница Евролиге је ове године управо у Истанбулу, а следеће у Београду.

"Радује ме да је Евролига направила веома интересантно такмичење. Прва је година за нас, као и за све у Евролиги. Ми ћемо се трудити да будемо што је могуће бољи из године у годину. Наредна сезона Евролиге је веома интересантна и сезона коју не би требало испустити. Интересантна је због тога што ће се фајнал-фор играти у Београду. Надам се да ћемо имати довољно разумевања и мудрости да нешто направимо наредне године", рекао је Човић.

Да би Звезда и наредне сезоне играла у Евролиги потребно је да освоји трофеј у Јадранској лиги. Финална серија регионалног такмичења између Звезде и Цедевите почиње у понедељак.

"Следи нам финале АБА лиге које је услов да се одбраном титуле обезбеди поново пласман у Евролигу, а тек онда стратешки добро постави сезона 2017/18. Мислим да неће доћи до опуштања међу навијачима јер смо ми само завршили један део тешке сезоне. Већ у понедељак креће финална серија са Цедевитом у којој имамо предност домаћег терена. Циљ нам је да освојимо АБА лигу да бисмо поново могли да се такмичимо у Евролиги", рекао је Човић.

Човић је имао и поруку за навијаче Црвене звезде.

"Код нас имате пуно мрзитеља и негативаца. Ово им је било вече за опуштање. Навијачи и сви у Звезди треба да буду поносни овом сезоном. Живот је једноставно такав да у појединим тренуцима не можете да сами своју судбину изведете како сте замислили. Она зависи од многих фактора који када се склопе не остварите неки пут оно што сте планирали", рекао је Човић.

"За нас је ово успешна и за понос сезона у Евролиги. Даља прича око Евролиге нема потребе да се води, а сви Звездаши од понедељка идемо на Цедевиту да завршимо други део посла", закључио је први човек Звезде.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару