Читај ми!

Порази Чикага и Детроита, Денвер чува позицију на Западу

Протекла ноћ НБА кошарке почела је жестоким и драматичним окршајем Торонта и Чикага, који је, после резултатског преокрета и продужетка, добила домаћа екипа (122:120). Наставила се серијом победа гостујућих тимова. Голден стејт је у Даласу наставио победничку серију (112:87), Сан Aнтонио је савладао Минесоту (100:93), Милвоки надиграо Портланд (93:90), а Клиперси „растурили“ Лејкерсе (133:109) у градском дербију.

Већ прва утакмица вечери обиловала је драматичном борбом Торонта и Чикага у напетој атмосфери која се у једном тренутку претворила у прави бокс-меч Робина Лопеза и Сержа Ибаке, који је, на срећу, остао у сенци сјајног играчког дуела Демара Дерозана и Џимија Батлера у наставку меча.

До инцидента је дошло када је центар Торонта Серж Ибака ухватио лопту после погођеног шута и лактом замахнуо као центру Чикага Робину Лопезу.

Њих двојица су после тога почели да се гурају и да упућују ударце један према другоме, после чега је неколико играча са клупе ушло у терен, а и судије су покушале да их раздвоје.

Након разматрања ситуације, обојица су искључени и меч је настављен без њих, што је знатно ослабило обе екипе, али се њихов изостанак није значајно одразио на игру, а за то су се постарали Дерозан и Батлер.

Демар Дерозан је меч завршио као победник и најефикаснији играч са 42 поена, осам асистенција и седам скокова, а Батлер са 32 поена уз подршку Ронда са 24 није успео да га заустави.

Демар Дерозан је био и кључни играч домаћег тима, јер је у финишу утакмице донео изједначење за продужетак у коме је изборио предност за победу.

Чикаго је жестоко ушао у дуел са Торонтом и учинило се да ће однети победу са гостовања јер су стално водили до финиша утакмице. Двадесет секунди пре истека регуларног времена Дерозан је изједначио на 113:113 и Џими Батлер је био у прилици да у последњем нападу донесе победу гостујућем тиму. Није успео, па је Дерозан у последњим секундама промашио тројку за победу и ушло се у продужетак.

У продужетку није било веће неизвесности јер су домаћини одмах повели и одржавали предност до коначне победе. 

Бруклин је код куће углавном водио против Детроита, а у једном тренутку је имао и двоцифрену предност, да би Пистонси изједначили кошем Тобајаса Хериса 2,4 секунде пре краја. То је било довољно да Брук Лопез прими лопту и постигне кош за победу свог тима и тако забележи свој 29 поен.

Центар Бруклина је прокоментарисао после меча своју игру, али и искључење свог брата близанца са меча у Торонту.

"Браћа Лопез су вечерас радила оно што иначе раде. Он је обављао свој прљави посао, а ја сам заиста играо кошарку", рекао је Брук.

Детроит је сачувао победу више од Чикага, али сада има победу мање него Мајами, који је код куће победио Финикс са 112:97 и тако дошао на осмо место табеле, које води у плеј-оф.

Меч у Мајамију обележио је Хасан Вајтсајд, који је меч завршио са 23 поена и 14 скокова и тако поставио рекорд клуба по броју скокова у регуларној сезони, али је после меча морао да иде на зашивање руке, за шта је требало 13 копчи. Од његовог здравственог стања увелико зависи и пласман Хита у доигравање.

Вајтсајд се повредио два минута пре краја, када је Мајами водио 24 поена разлике, када му се шака закачила за пену на дну табле. Он је вриснуо и отишао у свлачионицу.

Посекотина се налази између средњег и домалог прста, што је у суштини исто место на коме се посекао пре две сезоне, када је ушивен са 10 копчи, због чега је пропустио три меча.

У Западној конференцији, Портланд није успео да се изједначи са Денвером на осмом месту, пошто је код куће изгубио од Милвокија, који се учврстио на табели.

Милвоки су до победе предводили Крис Мидлтон са 26 и Јанис Адетокунбо са 22 поена. Ово је Баксима била девета победа у последњих 11 утакмица и сада имају победу више од Мајамија на табели Истока.

Портланд је остао девети на табели, са победом мање од Денвера и две победе више од Даласа, који је убедљиво изгубио од Голден стејта са 112:87. Вориорсима је ово била пета узастопна победа и 57. у сезони.

Њу Орлеанс је показао да није одустао од плеј-офа, пошто је код куће победио Мемфис са 95:82 и тако дошао до 30. победе у сезони, колико има и Далас, односно две мање од Портланда и три мање од Денвера.

Пеликансе је до победе предводио Демаркус Казинс са 41 поеном и 17 скокова, што му је најбоља партија од када је дошао у Њу Орлеанс.

Голден стејт има три победе више од Сан Антонија, који је у гостима победио Минесоту са 100:93.

Резултати утакмица:

Торонто – Чикаго 122:120 (продужетак)
Бруклин – Детроит 98:96
Мајами – Финикс 112:97
Њу Орлеанс – Мемфис 95:82
Далас – Голден стејт 87:112
Минесота – Сан Антонио 93:100
Портланд – Милвоки 90:93
ЛА лејкерс – ЛА клиперс 109:133

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару