Читај ми!

Радоњић: Потребно је још великих победа

Тренер кошаркаша Црвене звезде Дејан Радоњић рекао је да његова екипа има право да се нада победи против Олимпијакоса, али је оценио и да два тријумфа у последња четири кола можда неће бити довољна за четвртфинале Евролиге.

"Имамо право да се надамо да можемо да играмо добро против Олимпијакоса и даћемо све од себе да будемо што је могуће бољи. Још нисмо осетили сласт победе против њих. У првој утакмици су показали квалитет и нисмо имали шансе да се укључимо у борбу за изненађење", рекао је Радоњић на конференцији за новинаре.

Звезда ће у среду дочекати Олимпијакос у Београду, у 27. колу Евролиге.

Црвено-бели после 26 утакмица имају 15 победа, али још нису обезбедили пласман у четвртфинале. Радоњић је навео да можда и две победе до краја неће бити довољне.

"Потребно је још великих победа да бисмо можда ушли међу осам најбољих. С толиким бројем победа, против толико ривала, у ранијем формату бисмо имали предност домаћег терена у плеј-офу. Овако, противници имају велики квалитет и огромне амбиције, бољи распоред од нас", казао је Радоњић. Он је истакао да Звезда размишља "од утакмице до утакмице", с обзиром на распоред и на то што "једино Звезда упоредо са Евролигом игра домаће такмичење".

"Пре сезоне нико није могао да претпостави да ћемо изгледати овако, да ћемо имати толико победа на страни, код куће савладати најбоље, а да нећемо имати добре шансе да будемо међу осам", навео је тренер црвено-белих.

Звезда ће поново бити без Стефана Јовића, који је последњи пут тренирао пре девет дана. Радоњић је рекао да је он боље, али да још не зна када ће на њега моћи да рачуна.

"Јовић је боље, али је 12. марта последњи пут тренирао. Видећемо када ћемо моћи да рачунамо на њега. У сваком случају, драго нам је што је боље. Температура му је прошла, боље се осећа и надам се да ћемо га у неком тренутку имати у тиму", рекао је Радоњић.

Олимпијакос такође има проблема са саставом, пошто је упитан наступ Василиса Спанулиса и Мета Лоџеског.

Радоњић је казао да га ипак више брине неиграње Јовића.

"Мени је већи проблем што не могу да рачунам на Јовића него без кога ће играти противник. Био бих задовољан да и ми и они будемо комплетни", казао је Радоњић. Он је навео да Звезду чека тешка утакмица против екипе са великим квалитетом и огромним искуством.

"Олимпијакос је већ годинама у самом врху европске кошарке, а и ове сезоне има могућност да уђе у борбу за освајање Евролиге. Потпуно је јасно да атлетски капацитет даје Олимпијакосу могућност да може да савлада све противнике. То је њихов посебан квалитет, али не само то, већ индивидуални квалитет свих играча, искуство", казао је Радоњић.

Према његовим речима, утакмица ће имати посебну драж због односа навијача два клуба.

"Очекујем да навијају за нас. Знам да неће бити навијања против Олимпијакоса, то је природно. Али очекујем подршку и помоћ да остваримо велики резултат", рекао је Радоњић.

Утакмица између Звезде и Олимпијакоса играће се у среду од 19 часова у "Београдској арени".

Звезда није играла у Арени још од 29. децембра и утакмице против ЦСКА из Москве.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
29° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару