Читај ми!

Драматичне победе Хјустона и Орланда, ефикасни Хејворд

Протекле ноћи у НБА лиги најдраматичније завршнице одигране су у Хјустону и Орланду, а победе су славиле домаће екипе. Хјустон је надиграо Денвер кошем Хардена три секунде пре краја (125:124), а Орландо је добио Филаделфију (112:109) после продужетка. Томпсон и Кари водили "ратнике" до сигурне победе у Оклахоми (111:95), а најефикаснији играч вечери са 38 поена био је Гордон Хејворд, али у поразу своје Јуте од Индијане (100:107).

Иако су у дуелу Орланда и Филаделфије гости у завршницу меча ушли са минималном предношћу, домаћи Орландо је у последња три минута успео да начини преокрет и поведе.

У финишу је дошло до изједначења, а у последњим секундама оба тима су пропустила по једну шансу за победу и ушло се у продужетак. У наставку су домаћини били много ефикаснији од Филаделфије, која је до самог финиша сустизала предност, али није успела да избори нови продужетак.

Домаћу екипу је одлично предводио Никола Вучевић са 26 поена, 13 скокова и две асистенције, а одлично су га пратили Фурније са 19 и Гордон са 17 поена.

У тиму Филаделфије Холмс и Ковингтон су убацили по 24, Стаускас 20 и Дарио Шарић 18 поена, али то није било довољно да приреде изненађење.

Још драматичнија завршница је виђена у дуелу Хјустона и Денвера, где је домаћа екипа однела победу захваљујући кошу Џејмса Хардена три секунде пре краја за 125:124.

Харден је утакмицу завршио као најефикаснији играч меча са 39 поена, 11 асистенција и седам скокова, а пратио га је Гордон са 18 поена.

У пораженом Денверу наш Никола Јокић је одиграо још једну одличну партију са 22 поена, 13 скокова и осам асистенција, а најефикаснији су били Харис са 28 и Бартон са 24 поена.

У дуелу Оклахоме и Голден стејта није било никакве неизвесности. "Ратници" су сигурно ушли у меч и предвођени Томпсоном и Каријем победили са 111:95.

Томпсон је утакмицу завршио са 34 поена, Кари га је пратио са 23, а најефикаснији играчи Оклахоме Оладипо и Кантер убацили су 17 и 15 поена.

Бостон је победио Вашингтон са 110:102.

Ајзеа Томас је пропустио претходна два меча због повреде колена, али га то није омело да буде најефикаснији у победничком тиму са 25 поена. Ејвери Бредли је додао 20 поена.

Вашингтон је предводио Бредли Бил са 19 поена, док је Џон Вол постигао 16 уз осам асистенција.

Гордон Хејворд је био најефикаснији са 38 поена у дуелу Индијане и Јуте, али није успео да сачува свој тим од пораза.

Кошаркаши Индијане су победили Јуту са 107:100 и тако остали на шестом месту у Источној конференцији.

У екипи Индијане најбољи су били Џеф Тиг са 21 и Пол Џорџ са 19 поена.

Шарлот је славио против Атланте – 105:90, док су Лос Анђелес клиперси победили Њујорк са 114:105.

Резултати утакмица:


Хјустон - Денвер 125:124
Шарлот - Атланта 105:90
Орландо - Филаделфија 112:109
Индијана - Јута 107:100
Бостон - Вашингтон 110:102
Оклахома - Голден Стејт 95:111
ЛА Клиперс - Њујорк 114:105 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
29° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару