Радоњић: Испунили смо циљ

Тренер кошаркаша Црвене звезде Дејан Радоњић рекао је да је његова екипа испунила циљ у вечерашњој утакмици, пошто је у полуфиналној серији плеј-офа Јадранске лиге повела са 1:0 против Будућности.

"Повели смо са 1:0, то нам је био и циљ. Ништа друго се није десило и то је то што се тиче полуфинала", рекао је Радоњић новинарима после утакмице.

Звезда је повела с 1:0 против Будућности у полуфиналној серији плеј-офа Јадранске лиге, пошто је у дворани "Александар Николић" победила Подгоричане са 82:67.

"Успели смо да контролисаном игром градимо резултат. Успели смо да дођемо до предности, коју смо држали и задражали, иако је било налета. Будућност је показала да нас у подгорици чека тежак меч", рекао је Радоњић.

Он је рекао да је "јако задовољан реакцијом навијача" на апел да испуне дворану.

"С обзиром на величину и тежину утакмице било нам је битно и значајно да и они буду ту. Захвалан сам им на томе", рекао је Радоњић

Тренер Звезде је поновио да је пред екипом тежак распоред утакмица.

"Имамо тежак ритам утакмицама пред нама. Долази Олимпијакос, па идемо у Барселону, па у Подгорицу, па Уникс. То није тешко, то је... Али борићемо се, као што смо се и до сада борили. Даћемо све од себе да будемо добри. Тај ритам ретко ко може да разуме колико је тежак, можда нас 20 који смо у том ритму", рекао је тренер црвено-белих.

Радоњић је рекао да ће се у наредне две недеље знати да ли ће Стефан Јовић моћи да помогне екипи.

"Надам се да ће у неком наредном периоду моћи да будемо комплетни. Види се да нам је то проблем. То доноси моменте лоше игре, као и у Милану, а тако и вечерас. Рекао сам да је Јовић боље, али сада се и на повреду надовезала болест. Надам се да неће да 'закује' за кревет", рекао је он.

На питање да ли ће Јовић бити у саставу екипе, Радоњић је казао да играч који не тренира, не може ни да игра.

"Било би добро да је ово игрица и да га онда убацимо, али без тренинга не може да буде у тиму. То није добро за екипу, али ни за његово здравље", рекао је он.

Тренер Будућности Илијас Зурос оценио је да његова екипа начинили велики број грешака и да је то један од разлога пораза.

"Честитам Звезди, заслужили су да победе. Показали су да више желе победу од нас и то није добро за нас. Направили смо 17 грешака, а причали смо пре утакмице да не смемо да правимо толико грешака ако желимо да победимо", рекао је Зурос.

Он је додао да његова екипа мора да буде концентрисанија и агресивнија у реваншу уколико жели тријумф.

Морамо да будемо агресивнији и бољи у наредној утакмици. Ја никада не одустајем, а надам се да неће ни моји играчи и да ће на исти начин гледати на наставак ове серије", рекао је Зурос.

Он је честитао црвено-белима на "лепој атмосфери" и пожелео им све најбоље у наставку Евролиге.

"Честитке на лепој атмосфери, желим им све најбоље у наредне две евролигашке утакмице, важно је за Јадранску лигу да има екипу у Топ 8", рекао је Зурос.

Друга утакмица полуфинала игра се 28. марта од 18.30 у Подгорици.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару