Невероватни Вестбурк и Новицки у ноћи рекорда

Протекле ноћи у НБА лиги су одигране три утакмице с готово невероватном резултатском ефикасношћу и читавим низом рекорда. Оклахома је на домаћем терену поражена од Портланда са 126:121, а за утеху им је остао рекорд Расела Вестбрука од чак 58 постигнутих поена. У победи Даласа над Лејкерсима (122:111), Дирк Новицки се поново уписао у историју НБА лиге прешавши магичну границу од 30.000 убачених поена. Вашингтон као гост поразио Финикс са 131:127, а ваља истаћи да су сви резултати постигнути у регуларном току утакмица.

Судећи по резултатима утакмица протекле ноћи, као да је у НБА лиги одиграна шутерска ревија без учешћа одбране на паркету.

У тој ревији најефикаснији је био Расел Вестбрук, који је за 36 минута игре убацио чак 58 поена, али је, ипак, његова Оклахома на свом паркету претрпела пораз од Портланда са 126:121.

Вестбрук је тако поставио рекорд каријере, али су га саиграчи слабо пратили и укупно убацили нешто мало више од њега – "само" 63 поена.

Портланд су до треће узастопне победе водили Алан Креб са 23 и Демјан Лилард са 22 поена, Си-Џеј Мекалум додао је 21, а Јусуф Нуркић 17 поена и осам скокова.

У мечу Даласа и Лејкерса својом игром и ефикасношћу све је у засенак бацио легендарни Дирк Новицки.

Ветеран у дресу Даласа и жива легенда НБА кошарке, Дирк Новицки, био је најефикаснији са 11 скокова, једном асистенцијом и 25 поена, којима је прешао границу од 30.000 постигнутих поена у каријери и постао тек шести играч у историји НБА који је ушао у "Клуб 30.000".

По учинку у каријери испред Новицког су Вилт Чејмберлен (31.419), Мајкл Џордан (32.292), Коби Брајант (33.643), Карл Малоун (36.928) и недостижни Карим Абдул Џабар (38.387).

Тридесетосмогодишњи момак из Вирцбурга ће на тој позицији остати још дуго, јер су тренутно иза њега Шакил О'Нил (28.596), Леброн Џејмс (28.316) и Мозес Малоун (27.409).

Новицки је уједно постао и први страни кошаркаш који је постигао најмање 30.000 поена, а један је од тројице који је постигао најмање 30.000 поена за један клуб, после Кобија Брајанта из Лејкерса Карла Мелоуна из Јуте.

Дирка Новицког пратили су Сет Кари са 18 и Јоги Ферел са 16, док је у пораженом тиму Џордан Кларксон додао 22 поготка.

У дуелу Финикса и Вашингтона поновила се слична ситуација као са Оклахомом.

Домаћи Финикс је изгубио утакмицу са 131:127, иако је њихов играч Ерик Бледсо био најефикаснији са 30 поена.

Гостујући Вашингтон је то успешно анулирао предвођен хрватским шутером Бојаном Богдановићем са 29 поена.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару