Радоњић: Овом победом сам најзадовољнији од почетка Евролиге

Тренер Црвене звезде Дејан Радоњић рекао је да његова екипа није била у пријатној ситуацији пред утакмицу против Бамберга и да је због тога том победом најзадовољнији од почетка Евролиге.

"Није било пријатно, Јовић је пред саму утакмицу пријавио да не може, а рачунали смо да ће бити од помоћи. Морали смо да урадимо много тога да бисмо победили и због тога сам овом победом најзадовољнији од почетка Евролиге, јер смо успели", рекао је Радоњић новинарима после утакмице.

Звезда је победила 14. пут у Евролиги ове сезоне, пошто је у 24. колу савладала Бамберг у Београду са 74:60.

"Играли смо добро, сјајно у оба правца првих 25 минута. Али наступио је период у ком нисмо одбрамбено и нападачки били у стању да наставимо, што је Бамберг искористио да смањи разлику. Али успели смо да остваримо важну победу за нас", оценио је тренер црвено-белих.

Радоњић је навео да се нада пласману међу осам најбољих екипа Евролиге, али да ће у сваком случају бити веома тешко.

"Даћемо све од себе, имамо жељу, али и наши противници то желе да ураде, а они нису таквог квалитета и улагања да не могу да остваре довољан број победа. Сматрам да могу. Конкуренти су пред почетак имали амбиције да уђу у осам, али и веће. Имају и они своје рачунице", додао је он.

Радоњић је позвао на "мало рационалности".

"У односу на игре које смо показали, разумљиво је да се анализира по принципу да ћемо то остварити. Али треба мало рационалности. Знамо шта смо до сада урадили, како смо кренули и даћемо све од себе да урадимо што је могуће више и био бих веома задовољан да се нађемо међу осам", рекао је Радоњић.

Према његовим речима, Звездини главни конкуренти Дарушафака, Ефес и Басконија имају квалитет да заврше испред ње.

"Било је занимљиво када се мислило да ће се са 14 победа ући у осам. Међутим, сада сасвим реално не може ни са 16. Дарушафака може да добије пет утакмица до краја, или Басконија или Ефес. У круговима смо лоши и не би било превелико изненађење да будемо у кругу, иако бисмо били презадовољни са 16 победа. Квалитетом игре и оним што смо показали, треба да се надамо. Али морамо да налазимо решења јер овај систем такмичења троши играче, има много проблема", рекао је Радоњић.

Марко Симоновић, који је у победи постигао 13 поена, задовољан је што је екипа успела да надомести изостанак Стефана Јовића и Немање Дангубића и оствари "велику победу".

"Ово је велика победа, поготово јер смо играли без Јовића и Дангубића. Они су момци из стартне петорке, јако битни у ротацији. Показали смо да можемо и без њих. Знали смо да је то додатни притисак, скупили смо се и успели да надоместимо њихов изостанак и одиграмо стварно добру утакмицу, поготово у првом полувремену, где смо максимално контролисали игру, дали су нам само 29 поена. Ту смо направили предност и то нам је дало простора да уђемо мало опуштеније у наставку", рекао је Симоновић.

"Последње две победе, против Галатасараја и ова вечерас су јако битне. Мислим да нам треба 16 победа, ако не и 17. Играћемо од утакмице до утакмице. Јесмо сада, корак смо ближе и ја се надам проласку. Није сада нека еуфорија око тога, и прошле године смо играли, знамо да можемо, а знамо и како. Идемо, играмо утакмицу по утакмицу, ако успемо, то је чудо, ако не, мислим да смо имали сјајну сезону у Евролиги.

Центар црвено-белих Милко Бјелица оценио је да је Звезда заслужено тријумфовала.

"Веома битна победа, у ствари последње две. То су најтеже утакмице, где смо на папиру фаворити. Заслужено смо победили, одиграли смо доста добро три четвртине, мало пали у трећој, односно Бамберг је играо јако добро, искористио је неке 'пик-ен-рол' ситуације и прецизним шутем смањио нашу разлику. У задњој четвртини смо се вратили, казнили њихове промашаје и заслужено победили", рекао је Бјелица.

Звезда је у једном тренутку у трећој деоници имала предност од 25 поена, али је Бамберг серијом од 17:0 пришао на једноцифрен заостатак, који је у четвртом периоду био само шест поена.

"Ни у једном тренутку нисмо сумњали у нашу победу. Знамо да смо тренутно доста квалитетнији од њих. Та наша предност у једном тренутку није био реалан, али вратили смо се и забележили још једну победу", казао је Бјелица.

Капитен Црвене звезде Лука Митровић честитао је саиграчима на "великом успеху" и што су успели да надокнаде изостанак Јовића и Дангубића.

"Ми смо екипа у којој се осећа недостатак сваког играча, а нарочито из прве петорке. Осталих 12 мора изузетно да се помучи и да направи корак напред како би се надоместио њихов изостанак. Честитам им на томе", рекао је Митровић.

Он је казао да је победа против било ког евролигашког тима велики подвиг.

"Савладати било који евролигашки тим, мислим да је то подвиг. Бамберг је искусан и квалитетан противник и то су показали више пута ове сезоне. Ово је већа победа него што сада изгледа", казао је капитен црвено-белих.

"Евролига је ове године направљена тако да нема изразитих фаворита осим можда ЦСКА и Реал Мадрида. Нема ту много унапред уписаних победа. Све мечеве одлучују мале ситнице и могу да превагну на једну или другу страну. Ми смо свесни тога, свесни да се неће ниједан меч добити сам од себе, него да ми треба да га добијемо. Сваки меч у који смо ушли ове сезоне био је такав и то показује да смо дефинитивно сазрели и 'скапирали' шта је битно", додао је он.

Фудбалери Звезде били су на вечерашњој утакмици у дворани "Александар Николић", а на питање да ли ће кошаркаши узвратити посету на предстојећем "вечитом" дербију, Митровић је рекао да највероватније неће због термина тренинга.

"Драго ми је што су били и хвала им на подршци. Знам да је дерби у суботу, али плашим се да ће се термин тренинга поклопити с утакмицом. Уколико тако не буде, врло радо ћемо узвратити подршку", закључио је Митровић. 

Звезда ће у следећем колу Евролиге гостовати код Реал Мадрида у петак, 9. марта, од 21 час.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 26. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи