Тринкјери: Тешко ономе ко налети на Звезду

Тренер Бамберга Андреа Тринкјери уверен је да ће се Црвена звезда пласирати у четврфинале Евролиге.

"Јако ми се свиђа Звезда, која има фантастичну сезону. Звезда, уз Фенербахче игра далеко најбољу одбрану у Европи. Заједно су много година и биће веома тешко ономе ко на њих налети", рекао је Тринкјери новинарима после утакмице у Београду.

Бамберг је изгубио од Звезде са 74:60 у 24. колу Евролиге, а кошаркаши немачког клуба су аплаузом испраћени из хале "Александар Николић".

Тринкјери је истакао да ће се Звезда 100 одсто пласирати у четвртфинале Евролиге.

"Ако се Звезда не пласира у четвртфинале, то ће бити русвај. Не видим како то може да се деси. Ако се каже да одбрана добија велике утакмице, онда ће они добити", истакао је италијански стручњак.

Он је честитао играчима црвено-белих, тренеру Дејану Радоњићу, навијачима и организацији на "заиста страшној сезони".

По његовим речима, нови формат Евролиге "фантастичан" за Звезду и њену публику јер нема "глупих утакмица".

"Звезда је ову сезону направила пре три године и зато је веома важна. Следећа ће бити другачија, играчи ће отићи у богатије клубове. Ово је Звездина сезона, мора да уђе у плеј-оф и биће занимљиво", рекао је Тринкјери.

Он је оценио да су његови играчи показали да су тим у поразу од Звезде јер су губили са 25 поена разлике, а дошли на само минус шест.

"Играли смо веома лоше у првом полувремену, из система нас је избацила интензивна одбрана Звезде. Били смо бољи у другом полувремену, направили велики повратак и један добар напад од потпуног преокрета. Још једном смо доказали да смо тим и да играмо без обзира на то какво је стање на терену", рекао је он.

По његовим речима, у Београду је свима тешко, а посебно његовој екипи.

"Веома је тешко играти овде, а за нас још теже. Тешко је за Реал, ЦСКА, Фенербахче, а за нас још теже. Било је минус 25 и нормална екипа би могла да пукне. Ми нисмо пукли. Сакупили смо се и вратили", рекао је Тринкјери.

Његова екипа је ове сезоне остварила осам победа у 24 кола, а Тринкјери је рекао да је екипа добила "мање утакмица него колико вреди и ради", али да јој нико њих неће "поклонити због чега мора да буде још боља".

Бамберг ће у следећем колу гостовати Ефесу, док ће Звездин противник бити Реал у Мадриду.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 26. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи