Читај ми!

Звезда победом над Бамбергом ближа Топ 8 фази Евролиге

Кошаркаши Црвене звезде савладали су екипу Бамберга резултатом 74:60 у оквиру 24. кола Евролиге и тиме направили крупан корак ка пласману међу осам најбољих екипа тог такмичења.

Најефикаснији у Звезди био је Чарлс Џенкинс са 18 поена, Марко Симоновић је додао 13, а Марко Гудурић убацио поен мање. Најбољи у екипи Бамберга био је Фабијен Козер са 21 поеном.

Поред одраније повређеног Немање Дангубића, Звезда је вечерас била ослабљена неиграњем првог плејмејкера Стефана Јовића, па је тренер Дејан Радоњић на тој позицији користио Чарлса Џенкинса и Нејта Волтерса.

Упркос њиховом изостанку, црвено-бели су, пре свега, одличном игром у одбрани већим делом утакмице, успели да остваре нову евролигашку победу. Иако су имали и 25 поена предности, домаћи кошаркаши нису спели да поентирају чак осам минута, крајем треће и почетком четврте четвртине, па је било неизвесно до краја утакмице.

Београдски клуб је поново имао добар почетак утакмице и вођство од 8:0. Тада је Бамберг постигао седам узастопних поена, али није успео да поведе, а Звезда је предност чувала до краја меча.

Прва четвртина је завршена са осам поена предности, а могла је и убедљивије, али су судије после прегледа снимка због истека времена поништиле тројку Огњена Добрића у последњој секунди.

То није омело Звездине кошаркаше, који су на почетку друге деонице играли одлично пре свега у одбрани, што им је омогућило да средином те четвртине тројкама Марка Симоновића и Марка Гудурића стекну 18 поена предности (33:15).

Бамберг је пред полувреме играо мало боље у одбрани, што је тој екипи омогућило да тројкама Фабијана Козера и Алексеја Николића смањи на 12 поена заостатка. Ипак, Дион Томпсон је уз много среће кошем у последњој секунди поново донео црвено-белима плус 14 (43:29).

Звезда је држала одличан ритам у одбрани и у трећој деоници, а противнички играчи су били деконцентрисани у нападу, па су за седам минута постигли само два поена.

Црвено-бели су то користили и кошеве су постизали сви који су били на терену.

Предност је била 25 поена (56:31) пре него што је Патрик Хекман погодио тројку, за тек пети поен Бамберга у трећој четвртини. Тај кош је "покренуо" екипу из Немачке, која је до краја треће четвртине серијом од 12:0 смањила заостатак на само 13 разлике (56:43).

Лоша игра Звезде наставила се и на почетку последње деонице, а домаћи кошаркаши су везали више од осам минута без постигнутог поена, што је Бамбергу омогућило да се приближи на осам поена заостатка (56:48).

Џенкинс је продором и кошем прекинуо лошу серију домаће екипе у нападу, што је "тргло" екипу Дејана Радоњића, која је вратила двоцифрену предност. Ипак, Бамберг је наставио да погађа тројке и смањио је заостатак на шест поена.

Тада је коначно стао шут гостију, а Симоновић из скока у нападу постигао поене, Огњен Кузмић потом закуцао, а Џенкинс из контранапада положио за плус 11, нешто мање од два минута пре краја, што је била недостижна разлика за Бамберг.

Црвено-бели сада имају скор од 14 победа и 10 пораза и налазе се на шестом месту на табели. Бамберг је на 12. позицији са осам победа и 16 пораза. 

Црвена звезда у наредном колу гостује код Реал Мадрида, док ће Бамберг играти као гост са Ефесом.

Овако је протекао меч:

20.45 – Крај меча. Победа Звезде – 74:60. Распуцао се Бамберг у последњој четвртини и пришао у једном тренутку на шест поена заостатка, али је Звезда успела да се сабере и приведе меч крају.

20.35 – Завршена је трећа четвртина са 56:43. Имала је Звезда и предност од 25 поена, али је Бамберг успео да се врати и учини утакмицу неизвесном.

20.05 – Почело је друго полувреме у дворани "Александар Николић". 

19.50 – Након 20 минута игре Звезда води са 14 разлике (43:29). Наставили су црвено-бели са добром одбраном, која је отварала опције у нападу. Најефикаснији у редовима домаћина су Симоновић са 11 и Гудурић са осам постигнутих поена. Код гостију најрасположенији су Козер са 11 и Зизис са седам постигнутих поена.  

19.25 – Завршена је прва четвртина, 17:9 у корист Црвене звезде. Добро су црвено-бели отворили меч, агресивно су у одбрани ушли у дуел, чиме нису дозволили Бамбергу да дође до своје игре.

19.00 – Меч у дворани "Александар Николић" је почео.

Стартна петорка Звезде: Џенкинс, Лазић, Гудурић, Митровић и Кузмић.

Стартна петорка Бамберга: Зизис, Козер, Тајис, Стајгер и Мели.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару