Радоњић: Морамо да направимо велики искорак против Бамберга

Тренер Црвене звезде Дејан Радоњић сматра да његова екипа није на нивоу на којем је била пре месец и по дана и да ће у предстојећој евролигашкој утакмици против Бамберга морати да направи искорак како би остварила победу.

"Нисмо на нивоу игара као што смо били, морамо да направимо додатне искораке, како индивидуално тако и колективно, и да у нашем препознатљивом амбијенту дођемо до још једне победе", рекао је Радоњић.

Црвена звезда ће у четвртак дочекати Бамберг у 24. колу Евролиге. Црвено-бели заузимају шесто место на табели, са 13 победа и десет пораза, док је Бамберг на 12. месту, са осам тријумфа из 23 утакмице.

"Бамберг је играма показао да би требало да буде на бољој позицији него што јесте. Имали су ситуације када су губили на једну лопту. Имају велики квалитет, али сав тај квалитет игара нису материализовали, и нису успели да буду у кругу где смо ми сада", казао је Радоњић.

Он је додао да је Бамберг најбољи немачки клуб, са "добрим тренером и играчима који имају велико искуство".

"Они су екипа која игра у добром систему, има квалитет, али је потребно да ми тај квалитет игре који развијају исконтролишемо и да им не дозволимо да добром игром узму ствар у своје руке. Свестан сам да неће бити лако, али трудићемо се да не дођемо до такве позиције", рекао је тренер црвено-белих.

Радоњић је рекао да је ситуација с повређеним играчима боља.

"Ситуација је нешто боља код (Марка) Гудурића и (Стефана) Јовића, али видећемо колико ће реално моћи да нам помогну. (Немања) Дангубић је почео с јачим тренинзима и очекујем да ће за десет дана бити у тиму", рекао је Радоњић.

Бамберг је на последњих седам утакмица претрпео шест пораза, а ове сезоне у Евролиги је на само два од 12 мечева у гостима уписао победе.

"Играју одлично, у Евролиги таква каква јесте. Ако се посматра само с аспекта резултата, не би нас довело до реалне процене, а ако погледамо мечеве како они играју и које су могли да добију, долазимо до закључка а би требало да буду на неком другом месту. Против јаких ривала били су надомак победа... Дакле, прилаз гледања какав им је скор би био погрешан, не размишљамо на тај начин. Утакмице морају да се добију на терену, током свих 40 минута", рекао је Радоњић.

У јавности се од црвено-белих очекује да добију сутрашњу утакмицу поред Бамберга, а Радоњић је рекао да има много разлога да то не буде тако.

"Када прођеш толико ситуација, онда једноставно не размишљаш о томе. Ми не само ове, већ и ранијих смо били у сличној ситуацији пред неку утакмицу и то је нешто о чему не треба размишљати. Има доста утакмица које могу да одлучују о томе шта ће се десити. Сматрам да не мора ништа. Желимо и даћемо све од себе да победимо, али има пуно разлога да не мора, пуно", рекао је он.

Утакмица између Црвене звезде и Бамберга играће се сутра од 19.00 у хали "Александар Николић".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару