Читај ми!

Драма у Детроиту, невероватни Вестбрук и Никола Јокић

Протеклу ноћ у НБА лиги обележили су драматична завршница дуела у Детроиту, Расел Вестбрук, који је са 43 поена био играч одлуке у победи Оклахоме над Јутом са 109:106, и нови троструки двоцифрен учинак Николе Јокића пред „домаћим“ публиком у победи Денвера са 125:107 на гостовању у Чикагу.

Најдраматичнија завршница одиграна је у Детроиту, где је гостујућа екипа убедљиво повела, а домаћи су успели да начине преокрет и дођу до победе.

Детроит је губио од Портланда са двоцифреном разликом, али је на крају успео да изједначи, избори продужетак, а онда и победи са 120:113. Пистонси су тако сачували две победе више на осмом месту Истока, последњем које води у плеј-оф. Репрезентативац Србије Бобан Марјановић није улазио у игру за победнички тим.

Маркус Морис је предводио Детроит са 37 поена, док је Дејмијен Лилард постигао 34 за Портланд.

Денвер је славио победу на гостовању у Чикагу са 125:107, у необичној атмосфери коју су приредиле стотине навијача са српским заставама, дресовима репрезентације и другим обележјима Србије.

То је посебно инспирисало Николу Јокића да са 19 поена, 16 скокова и 10 асистенција, и чак 16 ухваћених лопти, за 32 минута игре оствари свој трећи "трипл-дабл" у сезони. 

Вашингтон је код куће победио Голден Стејт са 112:108, али је већи проблем за госте била повреда Кевина Дуранта, који је после само минут и по морао да изађе из игре због проблема са коленом. Визардси су водили и са 19 поена разлике, а Вориорси су у финишу меча имали шансу да преокрену, али је Стефен Кари промашио дугачку тројку док је његов тим губио са два разлике. После тога је Маркиф Морис ухватио лопту и био фаулиран. Погодио је оба бацања и донео победу свом тиму.

Морис је завршио меч са 22 поена за Визардсе, Бредли Бил је додао 25, док је Кари био најефикаснији у Голден Стејту са 25 поена.

Дурант се повредио када је његов саиграч Заза Пачуља пао на њега, након што га је гурнуо центар Вашингтона Марћин Гортат. Играч Вориорса је истегао колено и тек треба да пређе детаљне прегледе. Он је најбољи стрелац и скакач тима.

Јуту у гостовању је са 109:106 победила Оклахома, предвођена Раселом Вестбруком, који је дао 43 поена и остварио нови "трипл-дабл", пошто је имао и 11 скокова и 10 асистенција. То је плејмејкеру Тандера био 30. пут у сезони да је имао двоцифрени учинак у три статистичке категорије, и 67. пут у каријери.

Јута је сачувала прво место у Северозападној дивизији, али је Оклахома том победом пришла на две победе заостатка. Најефикаснији у екипи Џеза вечерас био је Родни Худ са 18 поена, док је ЏорЏ Хил додао 15, а Руди Гобер 13 поена и 10 скокова.

Резултати утакмица:

Вашингтон – Голден Стејт 112:108
Детроит – Портланд 120:113 (продужетак)
Чикаго – Денвер 107:125
Мемфис – Феникс 130:112
Оклахома – Јута 109:106
ЛА лејкерс – Шарлот 104:109

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару