Читај ми!

"Трипл-дабл" Јокића против Чикага

Кошаркаш Денвера Никола Јокић поново је одушевио кошаркашки свет феноменалном партијом против Чикаго булса, које је Денвер поразио на домаћем терену са чак 125:107. Јокић је постигао 19 поена, 16 скокова и 10 асистенција, и тако забележио свој трећи "трипл-дабл" у НБА каријери.

Јокић је меч игран између уторка и среде завршио са 19 поена, 16 скокова и 10 асистенција, што му је био трећи "трипл-дабл" у сезони. На утакмицу су дошле стотине навијача са српским заставама, дресовима репрезентације и другим обележјима Србије, а 22-годишњи Сомборац је после утакмице рекао да се осећао као код куће играјући против Булса.

"Мислим да је Чикаго град у коме живи највише Срба, после Београда, престонице. Много је Срба овде и било је лепо играти пред публиком са толико српских застава по целој арени. Добро сам се осећао", рекао је Јокић.

Он је после утакмице пришао трибини и поздравио се са навијачима, а онда је стрпљиво позирао, сликајући се са њима.

Од самог почетка, Јокић је енергично ушао у меч, остварио доминацију у скоку, коју је користио за трчање у транзицији и лаке поене његових саиграча.

Како је утакмица одмицала, Никола је побољшавао партију, добро користио своје минуте и задавао главобоље свом чувару Робину Лопезу.

Јокић је меч завршио са 19 постигнутих поена, уз 60 посто шута из игре, чак 16 ухваћених лопти и десет асистенција за 32 минута игре.

Никола Јокић је сва три своја "трипл-дабл" учинка остварио у последњих 12 утакмица, али је тренер Денвера Мајкл Мелоун после меча оценио да је овај посебан.

"То је Никола Јокић кога смо сви у Денверу чекали да видимо. Мислим да је игао пристојну кошарку до сада, али то што је вечерас давао поене, уз све оне скокове и асистенције – то показује колико је он комплетан играч", рекао је Мелоун после утакмице.

Денвер је губио на полувремену, али је у другом направио преокрет и дошао до победе.

Нагетси су пре меча били четврти тим по броју поена по утакмици (110,6), а у другом полувремену су дали 69 поена и примили 48. Најефикаснији био је Данило Галинари са 22 поена, док је Вилсон Чендлер додао 20. Гери Херис и Вил Бартон постигли су по 15.

Денвер је овом победом сачувао предност на осмом месту, последњем које води у плеј-оф, и сада има две победе више од првог пратиоца Сакрамента.

Најефикаснији у Чикагу били су Двејн Вејд и Ражон Рондо, са по 19 поена. Булсима је прекинута серија од четири узастопне победе.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару