Радоњић потврдио: Томпсон у Звезди од 2. јануара

Амерички кошаркаш Дион Томпсон појачаће Црвену звезду 2. јануара, потврдио је тренер црвено-белих Дејан Радоњић.

"Надам се да ће нам помоћи да издржимо и играмо добро и остваримо резултате који су потребни за ову сезону", рекао је Радоњић новинарима у Београду.

Амерички крилни центар је ове сезоне играо за турски Галатасарај, а у каријери је наступао и за Бајерн из Минхена, Хапоел из Јерусалима, берлинску Албу, Олимпију и Икарос.

Говорећи о победи над московским ЦСКА, Радоњић је оценио да је његова екипа одиграла најбољу утакмицу ове сезоне и уписала историјску победу.

"Играли смо одлично свих 40 минута, веровали у резултат који представља огромно изненађење. Ова победа је за нас нешто што је мимо анализа. Има још много да се игра, жива је ствар како ће се развијати ситуација. Ово нам је најбоља игра ове сезоне, из много аспеката. Победа је заиста историјска јер смо први пут савладали ЦСКА, а задовољство је још веће због начина и квалитета игре", рекао је Радоњић.

Он је честитао играчима и изразио захвалност навијачима у Арени "за диван амбијент и помоћ која је била потребна да би могло да се парира шампиону Европе".

Тренер црвено-белих је навео да у следећој години мора да постоји "скромност и опрезност".

"Чврсто смо на земљи, и сад и пре. Имамо седам победа. Добро знам шта то носи овде, али не постоји никаква промена, настављамо да радимо, чекају нас нови изазови, а циљеви остају исти", рекао је Радоњић.

Он је додао да је веома задовољан досадашњим делом сезоне у Евролиги.

"На почетку сам био већи оптимиста од свих других. Али да ли смо очекивали да овако изгледа? Ви добро знате одговор. Дефинитивно, пре почетка такмичења био сам много већи оптимиста од осталих", рекао је Радоњић.

Тренер ЦСКА Димитрис Итудис рекао је да је вечерашњи пораз од Црвене звезде тежак и да су његови кошаркаши схватили да је Евролига "маратон".

"Ово је тежак пораз. Али тим са карактером, какав је наш, научиће лекцију и вратићемо се на свој пут. Ово је маратон, то смо сад схватили", рекао је Итудис.

ЦСКА је изгубио трећи пут ове сезоне у 15 утакмица Евролиге. Руски клуб је поражен од Црвене звезде са 78:67.

"Не ради се о буџетима, већ о жељи, ставу и приступу утакмицама. Нама је то недостајало на почетку утакмице, наравно и у неким другим деловима", казао је Итудис.

Грчки стручњак на клупи руског клуба је рекао да је било задовољство играти пред београдском публиком.

"Атмосфера је, као и увек у Београду, била невероватна", рекао је Итудис.

Он се дуго задржао у свлачионици после утакмице, али није желео да каже шта је рекао својим играчима, већ да то остаје "у четири зида".

Следеће утакмице у Евролиги играће се 6. јануара, када ће ЦСКА играти против Реала у Мадриду, док ће Звезда гостовати код Жалгириса у Каунасу.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи