Митровић: Вече за памћење

Капитен Црвене звезде Лука Митровић рекао је да је вечерашња утакмица и победа против ЦСКА за памћење и додао да је његова екипа показала да може свакога да победи.

"Имали смо невероватно тежак распоред у децембру и прави тест за екипу колико може. Мислим да смо тај тест положили са највишом могућом оценом и заокружили овај месец и ову годину највећом победом у овој сезони, против првака Европе у оваквом амбијенту. Ово је вече за памћење", рекао је Митровић новинарима после утакмице.

Кошаркаши Црвене звезде остварили су велику победу у Евролиги, пошто су савладали московски ЦСКА са 78:67.

"У децембарском низу утакмица играли смо нестварну одбрану, можда само против Цедевите нисмо, али остало је изгледало импресивно. Свели смо ЦСКА на 63 поена, четири поена су нам дали у последњем минуту. То је оно што потенцирамо последњих неколико година и наглашавамо као наше најјаче оружје. Показало се истинито да када играмо нашу игру и одбрану какву смо играли вечерас, можемо против свакога... Победили смо ЦСКА, победили смо најјачег у Европи и то је доказ да можемо да играмо са свима", рекао је Митровић.

Најефикаснији кошаркаш Звезде на вечерашњој утакмици Огњен Кузмић оценио је да је екипа, захваљујући чврстој одбрани, дошла до "велике победе".

"Почело је одлично, поготово у одбрани, није могло боље. Показало се да можемо да играмо одбрану против свих, али само тако можемо да наставимо и у наредним утакмицама", рекао је Кузмић, који је предводио Звезду са 16 поена, 10 скокова и по две асистенције и украдене лопте.

Кузмић је оценио да је квалитет црвено-белих то што "у сваком тренутку неко од играча може да повуче тим ка победи".

"Нејт је у последњој деоници ушао и повукао екипу. То је наш квалитет, а не само један играч. Увек можемо да 'измиксујемо', па противник није сигуран шта да очекује", рекао је Кузмић.

Упитан да ли после вечерашње победе против ЦСКА размишља о пласману у топ 8 Евролиге, Кузмић је рекао да има још много да се игра.

"Има још 15 утакмица. Не размишљам о томе. Битно је да се концентришемо на следећу утакмицу. Рано је причати о томе. Битно је да у 2017. годину улазимо с великом победом, али је и битно да сви останемо здрави", рекао је он.

Симоновић: Одиграли смо феноменалну утакмицу

Марко Симоновић је рекао да је његова екипа вечерас одиграла "феноменалну утакмицу" против ЦСКА и да је чврста игра у одбрани донела победу.

"Сјајна победа, сјајна утакмица, мислим да смо играли феноменалну кошарку. Од почетка смо успели да наметнемо наш ритам. Врло рано смо успели да стекнемо двоцифрену предност, а они су се само у пар наврата спустили на једноцифрен заостатак, али ми смо одговорили на тај њихов напад", рекао је Симоновић новинарима после утакмице.

"Успели смо да контролишемо Теа (Милоша Теодосића) и Нанда (Де Колоа), нисмо им дозволили да они намештају игру и да играју као што знају. Мислим да смо играли сјајну одбрану и то је оно што нас краси. Огроман резултат смо начинили", казао је Симоновић.

Он је истакао да су црвено-бели играма и понашањем заслужили поштовање великих екипа.

"Ми увек имамо велику мотивацију против великих екипа. Много је добро и даје нам додатни мотив када нас такве екипе поштују. Они имају респект према нама, видело се то и вечерас. Нису дошли као легија странаца – обавимо посао и идемо даље... То смо и заслужили играма и понашањем", рекао је Симоновић.

Симоновић је пресрећан што је екипа победом против првака Европе завршила 2016. годину.

"Сјајан крај године. Сјајна година за нас, за клуб и за навијаче. Баш ми драго што смо је овако завршили. Трудићемо се и да 2017. година буде овако успешна. Има много утакмица пред нама, идемо корак по корак, морамо да будемо на земљи и концентрисани... Полако", рекао је Симоновић.

Он је додао да је још рано причати о пласману међу осам најбољих тимова Евролиге.

"Рано је причати о топ 8. Има још 15 утакмица и може свашта да се деси. Два пораза и доле сте, две победе и горе сте... Идемо корак по корак. У фебруару нас очекује 'хаос' од утакмица и најбитније је да будемо приземни. Имали смо сада и у децембру 'хаос', али изнели смо с правим спортским карактером и инатом", рекао је Симоновић.

Београдски клуб је забележио седму победу, док је екипи ЦСКА ово био тек трећи пораз у 15 утакмица Евролиге. Звезда ће у следећем колу 6. јануара гостовати код Жалгириса у Каунасу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи