Србија убедљиво до првог места у групи, против Чешке у полуфиналу

Кошаркаши Србије савладали Анголу са 83:60 и обезбедили прво место у групи А квалификационог турнира у Београду. "Орлови" ће за пласман у финале играти против Чешке, која је победом против Јапана освојила друго место у групи Б.

Кошаркаши Србије забележили су рутинску победу против Анголе – 83:60 (30:23, 17:15, 22:13, 14:9), чиме су обезбедили прво место у групи А квалификационог турнира за Олимпијске игре у Рио де Жанеиру, који се игра у Београду.

Изабраници Саше Ђорђевића од почетка до краја меча били су у вођству, а разлика се подизала из минута у минут, из четвртине у четвртину.

На почетку меча заблистао је Богдан Богдановић, који је био најефикаснији у првом полувремену са 12 поена, шутиравши за три поена 4/5.

Ангола је некако држала прикључак, највише захваљујући офанзивном скоку (10 у првом полувремену), али ни у једном тренутку предност Србије није била угрожена.

У наставку су ствари дошле на своје место, па је Србија забележила убедљиву победу.

"Орлови" ће у полуфиналу играти против Чешке, која је са 87:71 савладала Јапан и тако освојила друго место у групи Б.

У другом полуфиналном мечу састају се Летонија и Порторико.

Овако је протекао меч у Арени:

19.43 – Крај, Србија – Ангола 83:60.

Српски кошаркаши на крају дошли до убедљиве победе, иако никако нису одушевили игром против Анголе.

19.22 – После три одигране четвртине, Србија води против Анголе са 69:51.

Победа је практично обезбеђена, и то без претерано квалитетне игре "орлова". Прилази кошу Србије су затворени, али без течне игре у нападу изабраника Саше Ђорђевића.

19.03 – Настављен је меч.

18.48 – Полувреме, Србија – Ангола 47:38.

Србија и даље бољи ривал, Србија и даље води. Ипак, Ђорђевићеви изабраници никако да се "одлепе" на предност која гарантује победу. Највећи разлог – 10 офанзивних скокова Анголе.

Богдановић најбољи у домаћем тиму са 12 поена (тројке 4/5)

18.24 – После прве четвртине, Србија води против Анголе са 30:23.

Изједначен меч у првој деоници, ипак квалитет и "дужа клупа" долазе до изражаја, па "орлови" имају лепу предност после десет минута игре.

18.00 – Почео је меч.

17.55 – Интониране су химне у Арени, за који минут почиње меч.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи