Читај ми!

Гудурић: Сан ми се остварио, сад да искористим шансу

Дебитант у кошаркашкој репрезентацији Србије Марко Гудурић рекао је да му је позив селектора Александра Ђорђевића један од највећих успеха у каријери и поручио да је уверен у пласман на Олимпијске игре. Дангубић: Имамо велики мотив и немамо права на изговор.

"Мислим да се зна циљ репрезентације, а то је пласман на Олимпијске игре и као што је селектор рекао на првом окупљању, само се о томе размишља. Спремамо се најбоље што можемо да бисмо се пласирали на Олимпијске игре", рекао је Гудурић на промоцији Звездиног кампа у ТЦ "Ушће".

На питање новинара да ли се нада да може да добије знацајнију улогу Гудурић је рекао:

"Искрено надам да могу и надам се да ћу добити прилику да то покажем и да играм за своју земљу. То је за мене увек био да кажем циљ и сада сам га остварио. Не знам шта бих рекао и стварно сам пресрећан када сам сазнао да ћу бити позван. Мислим да ћу памтити ово целог живота. Ове припреме и рад са селектором, заиста је један тренутак за памћење", рекао је кошаркаш Црвене звезде.

Након првог тренинга са репрезентацијом утисци су веома позитивини.

"Било ми је мало чудно, јер сам се одједном створио ту међу свим тим играчима. Стварно ми је велика част и задовољство, момци су заиста фантастични. Много се разликује од атмосфере у клубу. Сви су ту да играју за грб и да дају све од себе", рекао је млади кошаркаш и открио да собу дели са Николом Јокићем.

"Питао сам га доста у вези НБА, мало смо причали. Није ми открио ништа ново, раније сам причао и са Николом Вучевићем кад је био ту. Много ми је драго што је и Јокић ту. Неки играчи можда нису, али као што је селектор рекао трудимо се да направимо најбољу могућу причу и атмосферу.

Његов саиграч Немања Дангубић оценио је да национални тим има велики мотив да се избори на Олимпијске игре у Рију и нагласио да и поред тешких сезона и скраћених припрема екипа нема право на изговор.

"Још једно лето, специфично, јер ће припреме кратко да трају. Имамо мало времена да се уиграмо. Доста играча је имало тешке сезоне, неки су до пре пар дана играли утакмице, али немамо права на изговор. Имамо велики мотив јер ћемо се борити за место на Олимпијским играма у дресу Србије. Мотивисани смо и на нама је да дамо свој максимум", рекао је Дангубић.

Дангубић је неколико пута позиван у репрезентацију, али још увек није успео да се нађе међу 12 на коначном списку.

"Искрено, трудим се да не размишљам на тај начин, то је одлука селектора, а мени је увек драго да дођем и да радим са овим фантастичним момцима. Даћу све од себе, али све је на селектору. На питање како успева да се сконцентрише и да ли у глави размишља о обавезама у клубу рекао је да је његов фокус тренутно само на репрезентативним обавезама.

"Искрено, размишљам само о репрезентацији. Поготово што је доста другачије, јер је то тим састављен од најбољих играча. Имам прилику да играм са неким играчима који су освојили Евролигу и играчима који су у Топ пет у Европи, тако да задовољство сарађивати са њима. Размишљам само о ономе што се тренутно дешава, тренинг по тренинг, утакмицу по утакмицу. Када дође време за клуб, тада ћу бити максимално фокусиран.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару