Калинић не бежи од улоге фаворита, Јокић једва чека почетак рада

Кошаркашки репрезентативац Србије Никола Калинић рекао је да је његова екипа фаворит на предстојећем олимпијском квалификационом турниру у Београду и да му је част што ће поново играти за државни тим. Млади центар Никола Јокић једва чека почетак тренинга са репрезентативним друговима.

"Спремни, смо, сви смо мало уморни, ми смо у Фенербахчеу пре четрдесетак сати завршили сезону, али навикли смо. Тако је у последње три, четири сезоне, ништа ново за нас. Притисак је саставни део, фаворити смо и не бежимо од те улоге. Упркос отказима, имамо вероватно најбољи састав на турниру, али то би требало да покажемо на терену. Ако будемо играли жељом каквом смо играли прошлог и претпрошлог лета, не би требало да буде проблема", рекао је Калинић новинарима у Београду.

Кошаркаши Србије окупили су се данас у Београду на почетку припрема за учешће на олимпијском квалификационом турниру, који ће се од 4. до 9. јула одиграти у Београдској арени.

Селектору Александру Ђорђевићу отказали су центри Бобан Марјановић и Никола Милутинов, а Немања Бјелица неће играти на турниру због проблема са повредом стопала. У државни тим позвани су Владимир Штимац и Стефан Бирчевић.

"Жељни смо успеха, жељни смо игара за репрезентацију. Посебна је част и посебан осећај играти за државни тим. Када одеш у другу земљу, тек онда схватиш колико је лепо да се вратиш у Србију, у главни град и играш пред својим људима. Огромна је част, једва чекамо да све почне", рекао је кошаркаш Фенербахчеа.

Калинић је додао да у последње три године није имао ни месец дана одмора због обавеза у клубовима и универзитетској и А репрезентацији.

Он је навео да је имао добру сезону у Фенербахчеу, са којим је освојио шампионску титулу, али да остаје жал због Евролиге.

Кошаркаш Денвера Никола Јокић рекао је да једва чека да почну тренинзи репрезентације.

"Стварно смо екипа, сви се друже, драго ми је што сам ту. Биће добро, сви су усмерени на Рио и квалификације, сви максимално озбиљно схватају противнике. Видећемо како ће да буде, данас нам је први тренинг, узбуђен сам, пун адреналина и позитивне треме", рекао је Јокић.

Он је имао добру сезону у НБА лиги играјући за Денвер.

"Није требало тако добро да играм, сви би мање очекивали од мене. Ја ћу играти као и раније, трудићу се, како сам се доказивао у НБА лиги, тако ћу и у репрезентацији", додао је Јокић.

Он је навео да се радује сарадњи са селектором Ђорђевићем.

"Никада нисам имао прилику да радим с њим, видим да све ради директно, оно што мисли то каже. Волим поштен однос и надам се да ће тако бити у будућности", рекао је Јокић.

Упитан на којој ће позицији у екипи играти, због отказа Марјановића и Милутинова, Јокић је рекао да је "кошарка кошарка и да ништа не би требало да буде проблем".

"Свеједно, трудићу се да дам све од себе. (Мирослав) Радуљица је већ почео да ме малтретира", рекао је Јокић у шали.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару