Ђорђевић: Марјановић неће да игра, Милутинов одустао

Селектор кошаркашке репрезентације Србије Александар Ђорђевић објаснио је да Бобан Марјановић неће да игра за национални тим, док је Никола Милутинов одустао.

"Јуче сам се чуо са Марјановићем и рекао је да неће да игра за репрезентацију, а пре десет дана је рекао да жели... Не зна се и да ли је Милутинов одустао... Обојицу сам звао на окупљање, Боби се није појавио, а Милутинов је дошао", рекао је Ђорђевић на конференцији за новинаре у Београду.

Србија ће од 4. до 9. јула бити домаћин квалификационог турнира за Олимпијске игре, а учесници ће још бити Ангола, Порторико, Јапан, Чешка и Летонија.

Генерални секретар Кошаркашког савеза Србије Дејан Томашевић рекао је да је КСС учинио све што је у његовој моћи, да је био у контакту са Марјановићем и његовим менаџером, али да је центар Сан Антонија ипак одлучио да не игра.

Милутинов неће бити у репрезентацији јер жели да игра летњу НБА лигу.

"Неке ствари не могу да објасним... Једина наша обавеза је да представљамо Србију на квалификационом туниру и да се пласирамо на Олимпијске игре, а после ћемо причати о другим стварима", рекао је селектор Ђорђевић.

Такође, на квалификационом турниру због повреде неће играти Немања Бјелица, кога ће заменити нови кошаркаш Партизана Стефан Бирчевић.

Ђорђевић је рекао да Бјелица има проблема са стопалом и да је важно да буде спреман до почетка припрема за Олимпијске игре, ако се Србија пласира.

"Са њим сам се чуо пре три дана. Бјелица је рекао да је осетио проблем са стопалом, иде на терапије и тренира колико може. Бјелица је важан играч за наш тим и у последње две године је имао специфичну улогу коју је добро испунио. Мислим да Бјелица неће играти на квалификационом турниру. Желимо да буде 100 одсто спреман и да, ако се пласирамо на ОИ, спреман почне другу фазу припрема", рекао је Ђорђевић.

Србија ће бити у Групи А са Анголом и Порториком. По две екипе из сваке групе ће играти у полуфиналу, а пласман у Рио де Жанеиро ће обезбедити само победник турнира.

Ђорђевић је захвалио играчима који су се одазвали позиву после напорне сезоне.

"Императив и опсесија су нам прве две утакмице у групи, а о том-потом. Надам се да ћемо пружити максимум, без обзира на повреде и дуге сезоне играча. Неће бити лако да се припремимо, 20 дана је до почетка, али то не сме да буде изговор него подстрек. Никад нисмо били у оваквој, атипичној ситуацији. На нама је да нађемо мотивацију и подстрек, превазиђемо проблеме и напор играча. Али, када се обуче дрес репрезентације, играчима кликне у глави. Надам се да ћемо успети да се пласирамо на Олимпијске игре", рекао је Ђорђевић.

Капитен репрезентације Србије Милош Теодосић нада се да ће екипа пружити максимум, без обзира на проблеме.

"Неки играчи су до јуче играли сезоне, али без обзира на то морамо да дамо све од себе, испунимо снове и пласирамо се на Олимпијске игре", рекао је Теодосић.

Његов заменик Стефан Марковић истакао је да му је драго што је још једно лето у репрезентацији.

"Драго ми је што сам још једно лето у репрезентацији. Свака част играчима који су се одазвали", казао је Марковић.

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару