Читај ми!

Боби прескаче квалификације, враћа се за Рио?

Досадашњи центар Сан Антонија Бобан Марјановић неће играти за Србију на квалификационом турниру за Олимпијске игре у Београду, јер тренутно нема потписан НБА уговор и према прописима најјаче светске кошаркашке лиге не може да га потпише пре 6. јула.

Ипак, Марјановић би по завршетку свих формалности око НБА уговора могао да буде део националног тима на Олимпијским играма, наравно, уколико Србија избори визу за Рио.

"Учешће у репрезентацији Србије сам увек доживљавао као велику част и привилегију. Играње у дресу са државним грбом код мене је увек изазивало посебне емоције. Моја жеља да играм за репрезентацију никада није била спорна, а тако је и сада. Желим да играм за Србију на Олимпијским играма, то је један од мојих снова и волео бих да то свима буде јасно. Међутим, околности су такве да уговор у НБА не могу да потпишем пре 6. јула и док не решим свој статус нисам у могућности да се ставим на располагање селектору Ђорђевићу", изјавио је Марјановић.

Према његовим речима, све пре тога је огроман ризик, поготово после онога што се десило прошлог лета када је због повреде стопала морао да прекине припреме репрезентације и отпутује у Америку.

"Чим будем решио све формалности око уговора отклониће се и све препреке да будем део националног тима. НБА каријера за мене представља врхунац у послу којим се бавим и од којег живим. Док не потпишем уговор и док постоји дилема у ком правцу иде даље моја професионална каријера, не могу да будем фокусиран на терен и игру. Мислим да је то поштено рећи и признати колико год било тешко. Разговарао сам са селектором Ђорђевићем и он је упознат са целом ситуацијом. Уверен сам да ће Србија, с обзиром на квалитет који поседујемо, обезбедити пласман на Олимпијске игре и надам се да ћу након потписа НБА уговора добити шансу да се борим за место међу 12 путника за Рио", поручио је Марјановић.

Квалификациони турнир за Олимпијске игре одржаће се од 4. до 9. јула у Комбанк арени, а Србија ће припреме званично почети у среду у 13 сати окупљањем у београдском хотелу "Краун Плаза".

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару