Шок за Амере, Кари пропушта Олимпијске игре

Двоструки узастопни најкориснији играч (МВП) кошаркашке НБА лиге, Стеф Кари из шампиона Голден стејта, саопштио је да неће играти на Олимпијским играма у Рио де Жанеиру.

Кари је рекао да је одлучио да се повуче "због неколико разлога, укључујући и недавне повреде чланка и колена".

Учешће су раније отказали Крис Пол и Ентони Дејвис, али је Кари најзвучније име које је одустало од играња за двоструког узастопног олимпијског шампиона.

Кари је са САД освојио две титуле светског првака, и био је члан првог тима селекције која је 2014. победила Србију у финалу Светског првенства. Он је раније говорио да жели да освоји олимпијско злато, али је у плеј-офу ове сезоне пропустио шест утакмица због повреда.

"Моје претходно искуство с репрезентацијом било је драгоцено. Уживао сам и научио сам много, због чега је ова одлука изузетно тешка за мене и за моју породицу. Ипак, због неколико разлога, укључујући и недавне повреде чланка и колена, верујем да је ово најбоља одлука у овој фази моје каријере", навео је Кари.

Он је рекао да је разговарао са својом породицом и да је већ обавестио председника Кошаркашког савеза САД да неће путовати у Бразил.

"Јасно је да смо разочарани што Стеф неће бити са нама овог лета, али разумемо да се овакве ствари дешавају, тако да у потпуности подржавамо његову одлуку", рекао је педседник Савеза Џери Коланђело.

На ширем списку САД тренутно се налази 31 играч, а тај списак би до краја месеца требало да буде скраћен на 12 имена.

"Невероватна је част представљати своју земљу и носити натпис 'САД' на грудима, али мој примарни кошаркашки циљ овог лета јесте да се концентришем на своје тело и спремим за следећу НБА сезону", написао је Кари у свом саопштењу.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару