Гудурићева тројка донела меч лопту црвено-белима

До два минута пред крај меча, Партизан је водио против Црвене звезде, на моменте и са 20 поена разлике. А онда, у драматичној завршници, Марко Гудурић, у последњој секунди са девет метара погодио тројку од таблу за победу и вођство од 2:0 у финалној серији.

Кошаркаши Црвене звезде повели су са 2:0 у финалној серији плеј-офа Суперлиге, пошто су као гости победили Партизан са 87:86 (21:25, 16:29, 25:18, 25:14) тројком Марка Гудурића у последњој секунди меча.

Црно-бели су водили скоро све време, често и са двоцифреном разликом, да би црвено-бели у последњој деоници први пут повели у 38. минуту, тако да је утакмица решена у самом финишу.

Екипе су меч почеле слично као и први, играло се поен за поен, са јаком одбраном. Домаћи играчи су погађали своје шутеве и спречавали су госте да шутирају, тако да је Звезда у првој четвртини шутирала више са линије пенала него из игре.

Партизан је крајем прве четвртине повео Петар Аранитовић, који у Суперлиги практично није играо, и уз поене Еда Мурића и Дарела Вилијамса дошао до двоцифрене предности, 25:15 минут пре краја. Звезда је, међутих, првих десет минута завршила тројкама Василија Мицића и Квинсија Милера и пришла на четири поена заостатка 25:21.

Звезда је и у другој четвртини наставила да држи прикључак и после тројке Бранка Лазића пришла је на поен заостатка, 27:26. Партизан је после тога направио серију од 18:3 и стекао убедљиву предност од 16 поена, 45:29, да би нешто касније дошао до рекордних 20 поена предности, 50:30.

Црно-бели су на полувремену водили 54:37, тако да су за првих 20 минута дали више поена него за целу прву утакмицу, у којој су поражени 84:53.

Партизан је у другом полувремену углавном одржавао двоцифрену предност, предвођен Величковићем и Вилијамсом, иако је Звезда у неколико наврата прилазила и претила. Црно-бели су играли добро у одбрани и добро су шутирали за два поена.

Партизан је последњу четвртину почео тројком Мурића за вођство 75:62, али се тада Звезда разиграла и почела да погађа, а онда и да игра бољу одбрану и тимском игром пришла на поен заостатка, 75:74, направивши серију 12:0.

Партизан током шест и по минута последње четвртине није постигао ниједан поен, да би црну серију коначно прекинуо Кевин Џонс са пенала, за вођство 77:74 тачно три минута пре краја.

То, међутим, није зауставило дешавања на терену, јер су црно-бели наставили да греше, тако да је после коша Маика Цирбеса Звезда повела први пут на утакици, 78:77. Вања Маринковић је потом тројком повратио предност Партизана, да би Марко Гудурић погодио једно слободно бацање, а Цирбес потом још једно, тако да је меч ушао у неизвесну завршницу, пошто је 68 секунди пре краја било 80:80.

Величковић је на истеку напада погодио тројку и донео Партизану 83:80 45 секунди пре краја. Јовић је потом искористио оба бацања, као и Џонс на другој страни, тако да је домаћи тим водио 85:82 на 19 секунди пре краја. Црно-бели су брзо направили фаул, а Цирбес је погодио оба бацања 13,7 секунди пре краја.

Вилсон је у следећем нападу погодио само једно бацање, а онда је Гудурић у последњој секунди погодио тројку за тријумф од 87:86.

Утакмица се играла под отежаним условима због тога што су навијачи палили бакље и бацали петарде и топовске ударе на терен, због чега је у хали био густ дим. Тренер домаћих је због тога у једном тренутку у трећој четвртини узео микрофон од званичног спикера и тражио од публике да престане да убацује било шта у терен и да не пали бакље.

Најефикаснији у победничком тиму били су Таренс Кинси, Стефан Јовић и Маик Цирбес са по 13 поена. Гудурић је постигао 11, а Василије Мицић десет поена.

Партизан су предводили Џамар Вилсон са 18 и Новица Величковић са 17 поена.

У финале ће се пласирати екипа која прва дође до три победе. Следећи меч игра се у уторак, а домаћин ће бити Звезда. 

Овако је протекао меч: 

23.05 - Крај. Тројком Марка Гудурића у последњој секунди, Црвена звезда је савладала Партизан са 87:86 и повела са 2:0 у финалној серији плеј-офа. 

22.30 - Пред почетак последње деонице, црно-бели имају десет поена предности - 72:62. 

21.45 - На полувремену, Партизан води са 54:37. 

21.20 - На крају прве четвртине, Партизан води са 25:21.  

21.00 - Почео је меч у хали "Александар Николић". 

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару