Звезда победила ФМП, Мега боља од Борца

Кошаркаши Црвене звезде победили су на свом терену ФМП са 72:67, у утакмици последњег шестог кола Групе А у Суперлиги Србије. Мега лако савладала Борац из Чачка са 102:74.

Најефикаснији у екипи Звезде, пред око 300 гледалаца у београдској хали "Александар Николић", био је Таренс Кинси са 17 поена, Лука Митровић постигао је 11, а Квинси Милер десет поена, а имао је и пет скокова.

У тиму ФМП-а најефикаснији су били Илија Ђоковић, Стефан Лазаревић и Огњен Добрић, који су постигли по 12 поена.

Екипа Дејана Радоњића је лигашки део Суперлиге завршила са свих шест победа, а ФМП са четири победе и два пораза.

Кошаркаши Мега Лекса победили су на свом терену у Сремској Митровици Борац из Чачка са 102:74 (24:15, 28:17, 21:18, 29:14).

Мегу је до победе предводио Ивица Зубац са 31 поеном уз седам скокова, Петар Поповић постигао је 19, а Никола Павловић десет.

У екипи Борца Андреја Стевановић постигао је 19 поена, а Алекса Аврамовић 17 поена.

Полуфинална серија плеј-офа почеће у петак, 27. маја, утакмицом Црвене звезде и Мега Лекса у Београду.

Звезда и Мега ће први полуфинални дуел играти 27. маја од 19 часова у хали "Александар Николић" у Београду. Реванш утакмица играће се у недељу од 20 часова у Сремској Митровици. 

Серија се игра на две победе, а термини евентуалних трећих утакмица биће накнадно објављени. 

Радоњић: У полуфиналу ћемо морати много, много боље

Тренер Црвене звезде Дејан Радоњић рекао је да ће његови кошаркаши у полуфиналној серији против Мега Лекса морати да буду много бољи него вечерас против ФМП-а, ако желе у финале Супер лиге.

"Прво полувреме није било добро, испод сваког нивоа, а друго је било боље. Разлоге бих задржао за себе. У полуфиналу ћемо морати да будемо много, много бољи него што је то било вечерас јер нас чека Мега која је јача него што је била", рекао је Радоњић новинарима после утакмице.

"Супер лига иде у очекиваном ритму, на сваких пар дана. Једно полувреме не може да донесе код било кога промену када се гледа озбиљност, начин игре. Сада само треба да будемо спремни да против Меге одиграмо јако добро, јер једино тако можемо против њих", казао је Радоњић.

Марко Гудурић није играо због повреде, а Радоњић је навео да се нада да ће он бити спреман за полуфиналну серију.

Када је реч о опорављеном капитену Луки Митровићу, тренер црвено-белих је рекао да очекује да он тек следеће сезоне буде на свом нивоу.

Утакмицу са ФМП-ом посматрало је само око 300 гледалаца, а Радоњић је позвао публику да дође у већем броју против Меге.

Кошаркаш црвено-белих Немања Дангубић рекао је да очекује тешку серију против Меге.

"Лоше смо почели, али смо у другом полувремену дошли до ритма, поправили одбрану и наметнули своју игру. Забележили смо важну победу. Очекујем тешку серију против Меге, како је било с њима током целе сезоне. Појачали су се и имаћемо тежак задатак", рекао је Дангубић.

Тренер ФМП-а Слободан Клипа рекао је да његовој екипи много значи што ће до краја сезоне играти још бар пет утакмица.

"Звезда је неупоредиво квалитетнија, али овај тим ФМП-а је веома гладан, играчи су мотивисани и то је наша предност. Ово је сигурно најмотивисанији тим у полуфиналу плеј-офа. То је практично једина наша предност у наставку такмичења. Циљ смо постигли, полуфинале је велики успех. Показали смо да имамо таленат, да можемо да се супроставимо квалитетнијим тимовима, мада не тимовима као што су Звезда, Мега и Партизан", рекао је Клипа.

Он је додао да Филип Човић није играо због дисторзије зглоба, али да се нада да ће бити спреман за полуфиналну серију против Партизана.

Кошаракаш екипе из Железника Дејан Давидовац рекао је да је задовољан наступом свог тима у хали "Александар Николић".

"Добро смо почели, играли чврсто у одбрани и концентрисано у нападу. Направили смо разлику, али је нисмо задржали до краја, јер је Звезда играла озбиљније у другом полувремену", рекао је Давидовац.

Он је навео да ФМП иде на победу у полуфиналној серији против Партизана.

"На свакој утакмици смо ишли на победу, тако ћемо и против Партизана. Спремићемо се, имамо неколико дана", казао је Давидовац.  

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
28° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару