Читај ми!

Кливленд декласирао Торонто

Кошаркаши Кливленда су „растурили“ тим Торонта са 115:84 и на свом терену доминантно почели финалну серију плеј-офа источне конференције НБА. Кајри Ирвинг и Леброн Џејмс предводили победнички тим.

Већ на старту утакмице било је јасно ко ће доминирати игром у првом дуелу Кливленда и Торонта у финалној серији.

Домаћини су у првом делу утакмице имали 67 одсто успешности шута и прва су екипа која је почела плеј-оф са девет везаних победа, још од 2012. године када је Сан Антонио нанизао 10, али Џејмс није у потпуности задовољан.

Кливленд су до победе предводили Кајри Ирвинг са 27 поена и Леброн Джејмс са 24 поена, шест скокова и четири асистенције. Джејмс је играо 28 минута, погодио је првих девет шутева, а у последњој четвртини није улазио у игру већ је са клупе бодрио резервисте, који су ноћас остварили најубедљивију победу у плеј-офу у клупској историји.

"Имамо наш циљ, а то није девет победа. Ја сам и пре имао девет победа, имао сам и 14. Знамо да ћемо се у наставку суочити са проблемима", рекао је Џејмс.

У екипи Торонта најефикаснији је био Демар Дерозан са 18 поена, Бизмак Бијомбо постигао је 12, а Кајл Лори осам.

Кливленд је у другој четвртини серијом 20:2 добио Торонто са 33:16 и није испуштао убедљиву предност. У другој четвртини Репторси су први кош из игре постигли 6:26 минута пре краја, а Кливленд је завршио полувреме серијом 12:4 за недостижних 66:44.

Кливленд је пре почетка финала Истока имао девет дана одмора, пошто је са 4:0 избацио Атланту, али то није утицало на играче да прикажу и бољу игру него у полуфиналу.

Тренер Торонта Двејн Кејси рекао је да је разочаран, али да верује да његова екипа може да постиге више и да се не плаши Кливленда.

"Резултат је срамотан, али ово је само једна утакмица", рекао је он.

Друга утакмица играће се у четвртак увече а Кливленд ће поново бити домаћин.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару