Милојевић: Шансе су нам мале, али ја верујем

Тренер кошаркаша Мега Лекса Дејан Милојевић изјавио је да се нада да ће његова екипа, и поред бројних проблема са повредама, пружити максималан отпор Црвеној звезди у финалној серији АБА лиге.

"Пре свега чеситке свима из Звезде на фантастичној сезони у Европи, уз мало среће могли су да дођу и до фајнал-фора. Пред почетак ове финалне серије причао сам са Радоњићем и Чабаркапом, да нам изађу у сусрет и скрате утакмицу на четири пута по пет минута, али нису нам изашли у сусрет (смех прим.аут). Без обзира на кадровске проблеме верујем у мој тим. Већ се показао да начин на који играмо не одговара никоме, свима смо показали зубе", рекао је Милојевић на конференцији за медије у хотелу Краун плаза.

Он је додао да је извесно да ће центар Алфа Каба пропустити први дуел са Звездом, али се не зна да ли ће бити спреман за остале мечеве.

"Каба неће играти први дуел, зависи од њега и његовог стања. То је повреда при којој се ништа не зна тачно. Овај ростер је краћи и за Павловића, који је имао мањак минута, али значио би у финалној серији", рекао је стратег Мега Лекса и додао да је част играти финале са Црвеном звездом.

"Увек смо конкуретни, а успех је и када се носите са Звездом, иако је просек мојих играча 19 година. Верујем да имамо игру и квалитет, без обзира у ком смо саставу да добијемо било кога. Треба бити оптимиста, увек сам такав, и не играју имена, већ тим. То је Звезда показала ове сезоне у Евролиги. Свестан сам да су шансе јако мале, али увек сам оптимиста".

На питање новинара колико ће на Мега Лекс утицати дужи период без такмичарских утакмица, одговорио је:

"Оставиће трага, јер нисам био ни као играч у оваквој ситуацији. Месец дана нисмо играли утакмице и видећемо како ће играчи реаговати. Ово је свакако ново за мене", закључио је Милојевић.

Капитен Мега Лекса Раде Загорац такође је честитао Звезди на одличној сезони и нагласио да су црвено-бели апсолутни фаворити за одбрану трофеја.

"Звезда је апстолутни фаворит. Наша екипа је добро играла током целе сезоне, али је успорена многим повредама. То не значи да се предајемо и одиграћемо максимално озбиљно", закључио је Загорац.

Прва утакмица финалне серије АБА лиге између Црвене звезде и Мега Лекса на програму је сутра од 19 сати у хали Александар Николић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару