Радоњића не заваравају повреде Меге: Тако је било и против Будућности

Тренер кошаркаша Црвене звезде Дејан Радоњић рекао је да веома поштује овосезонске резултате Мега Лекса и да опрезно прилази првом мечу финалне серије АБА лиге, упркос чињеници да ривал има великих проблема са повредама.

"Током читаве сезоне борили смо се за прва четири места. Долазак у плеј-оф дао је јако добре утакмице и након победе у полуфиналу добили смо прилику да се боримо за трофеј са Мегом. Веома је битно што смо победом над Цедевитом и пласманом у Евролигу донели мир. Размишљамо само о победи у првом мечу пред нашим навијачима, сигуран сам да ће нам они много помоћи, без обзира на то да ли ће хала бити пуна", рекао је Радоњић на конференцији за медије у хотелу Краун плаза.

Он је нагласио да његов тим нема кадровских проблема и да потпуно спреман улази у финалну серију, као и да добри резултати Меге ове сезоне нису случајност.

"Надам се да ћемо стартовати победом. Мега је направила велику победу против Будућности у полуфиналу, имају сјајног тренера и младе играче са огромном перспективом. Много су напредовали током године и свима показали да се ради о огромном квалитету. Знамо да су и пред меч са екипом Будућности омали проблем, али су из сваке утакмице излазили још јачи. Чињеница да су у таквој ситауцији савладали Будућности паметном доста говори".

Стратег црвено-белих нагласио је да финале АБА лиге између Црвене звезде и Мега Лекса велики успех српске кошарке.

"Волео бих да је Мега комплетна, па да сви уживају у финалу. Незахвално је правити анализу око дужине паузе и утицаја на тимове. Таква ситуација је веома ретка, док се не сећам да смо ми били у паузи дужој од 10 дана. У ритму смо читаве сезоне", закључио је Радоњић.

Капитен Црвене звезде Бранко Лазић истакао је да су обе екипе заслужено дошле до финала.

"Екипа Меге је током читаве сезоне показивала велики квалитет. Чека нас прва утакмица сутра и покушаћемо да од првог минута наметнемо наш ритам и уђемо у меч онако како смо радили читаве сезоне. Хоће ли то бити довољно, зависи и од Меге. Свакако ће покушати да освоје још један трофеј ове сезоне", закључио је Лазић.

Прва утакмица финалне серије АБА лиге између Црвене звезде и Мега Лекса на програму је сутра у 19 сати у хали Александар Николић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару