Одлична Звезда убедљива против Партизана

Кошаркаши Црвене звезде савладали су Партизан резултатом 92:76 у првом овосезонском дербију одиграном у оквиру домаћег кошаркашког шампионата.

Кошаркаши Црвене звезде савладали су екипу градског ривала Партизана са 92:76 (26:16, 21:23, 20:17, 25:20), у дерби утакмици 7. кола Суперлиге Србије.

Црвено-бели су задржали максималан учинак и нанели Партизану први пораз у досадашњем делу националне Суперлиге.

Осми вечити дерби ове сезоне припао је изабраницама Дејана Радоњића, који су повећали однос у међусобним сусретима на 6-2 и остали једини непоражени тим у Суперлиги.

Ослабљен неиграњем повређеног Саше Павловића, Партизан се добро држао до 35. минута када је Звезда успела да сломи даљи отпор противника.

Црвено-бели су константно играли чврсто и на граници фаула у одбрани, што Партизан није могао да испрати са мањим фондом играча.

Полако шампиони Јадрана ломили црно-беле и у финишу меча им задали завршни ударац. Сем борбеног Милана Мачвана, Партизан није имао расположеног играча који би преузео терет у тренуцима док је још могло нешто значајније да се уради.

Када се на то дода и брз улазак у проблем са личним грешкама Николе Милутинова, тим Душка Вујошевића није имао шта да тражи против изузетно разиграних црвено-белих.

Покушао је Вујошевић са изнуђеним решењем и Мачваном на позицији центра, односно Мурића на четворци, што није дало резултат, јер је висинску предност под кошем кажњавао одлични Мајк Цирбес.

Партизан је имао подршку око двадесетак навијача, упркос одлуци домаћина да за овај меч, као и за полуфинале АБА лиге, не буде размене улазница.

Меч је одигран у хали Пионир пред 4.500 гледалаца, у изузетно ватреној, али коректној атмосфери, а судили су Миливоје Јовчић (Београд), Милија Војиновић (Нови Сад) и Александар Глишић (Београд).

Црвена звезда: Вилијамс 8, Дангубић 5, Митровић 8, Лазић 8, Блажич 4, Калинић 22, Марјановић 10, Каплановић, Тејић, Џенкинс 9, Јовић 6, Цирбес 12.

Партизан: Тепић 3, Мурић 5, Маринковић 6, Дало 4, Милутинов 10, Милосављевић 12, Мачван 25, Ђумић, Андрић 6, Милутиновић, Глишић, Безбрадица 5.

У наредном колу Звезда у среду гостује Мега Лексу у Сремској Митровици, док дан раније Партизан дочекује екипу Константина.

У преосталим утакмицама 7. кола Тамиш је у Панчеву савладао нишки Константин са 79:71 (16:23, 22:22, 21:11, 20:15), док је Металац у Ваљеву славио против ФМП-а - 88:73 (28:18, 27:18, 22:18, 11:19).

Одиграно у суботу: Мега Лекс - Војводина 88:87.

Табела: Црвена звезда 7-0, Партизан 6-1, Мега Лекс и Металац 4-3, Војводина 3-4, ФМП 2-5, Константин и Тамиш 1-6.

У мечевима 8. кола Суперлиге Србије састају се Партизан - Константин (19. маја), Тамиш - ФМП, Металац - Војводина и Мега Лекс - Црвена звезда (20. маја).

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи